mars 8, 2021 - 9:34 f m

Hon vill ge fler kvinnor möjlighet att växa

Åsa Llinares Norlin, ordförande för Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté, pratar om vikten att ge fler kvinnor möjlighet att ta plats och inspirera varandra.

Under den första säsongen av Fokus Parasport har vi sökt svar på frågan om hur det står till hälsan för kvinnor och flickor med funktionsnedsättning.

Två saker som dykt upp i alla samtal är vikten av fysisk aktivitet och förebilder. I det sista avsnittet riktar vi mikrofonen mot oss själva. Hur duktiga är vi egentligen på att attrahera kvinnor? Och vad har det med toalettindelning att göra?

Textad version

Teckenspråkstolkad version

Fler avsnitt 


Tre snabba frågor med Åsa Llinares Norlin: 

Vad var det som gjorde att du satsade på just ditt yrkesområde? 

–Viljan att göra skillnad är anledningen till att jag är där jag är idag. Att ha möjlighet att påverka normer, värderingar och kulturer är en fantastisk möjlighet. Att dessutom få göra det med idrott sin grundpelare gör inte saken sämre.

Vad hoppas du att den här podden kan bidra med? 

– Jag tycker att det är viktigt att fler kvinnor får möjligt att bli inspirerade av andra kvinnor och ser att det faktiskt går. Därför ser jag den här podden som ett strålande tillfälle att göra just det, inspirera varandra.
 

Vad betyder idrotten/träning för dig? 

– Att vara fysiskt aktiv är en viktig del i att kroppen ska hålla över tid men framförallt har den en stor betydelse vad gäller gemenskap och sammanhang.

Nyhetsarkiv