augusti 6, 2018 - 12:51 e m

Historiskt paracykel-VM för Sverige 

Temperaturen i Maniago, Italien mätte upp mot 35 grader, men det var inget som stoppade Anna Beck från att ta sitt andra guld under detta VM, när hon spurtade hem guldet i linje. 

Med guld i både tempo och linje blir Anna Beck första svensk någonsin i paracykel att ta guld i båda distanserna tempo och linje.
– En jätteframgång givetvis. Vi viste ju att Anna Beck hade stora chanser, men det ska ju tävlas om det och hon gjorde ju full pott. Säger förbundskapten Michael Lindgren när han summerar VM.

För Henrik Marvig blev det en niondeplats efter ett väldigt tight linjelopp och tiondeplats i tempo. Inte Marvigs bästa resultat i karriären, men förbundskapten Michael Lindgren menar på att Marvig visade att han var där han skulle.
– Den här gången hade han tyvärr stolpe ut, det kunde ha gått vilket som. Lite mer flyt så hade han också kunnat köra in en medalj, men nu blev det tyvärr inte så.

Världsmästerskapsdebutanterna Louise Jannering och Anna Svärdström hängde på bra i både tempo- och linjeloppet med en sjunde- respektive åttondeplats. En VM-debut som genomfördes enligt plan, till och med lite bättre.
Jag tycker att dom presterade med de förväntningar vi hade på dom, till och med lite bättre. De har aldrig tävlat fullt ut med det här hela nationella motståndet som det var nu på VM. De gjorde en jättebra insats, och de är vi jättenöjda med. De själva också!

Förbundskapten Michael Lindgren är mer än nöjd med Sveriges insats under mästerskapet.
Vi är jättenöjda, vi kan inte vara annat. Vi blir 17 nation i rankingen av 45/46 nationer, tia i guldligan. De andra resultaten, förutom medaljerna, dom är bra och helt okej enligt plan. En liten nation som Sverige. Vi är jättenöjda!

 

Se alla härliga bilder från paracykle-VM

Nyhetsarkiv