februari 13, 2022 - 7:00 f m

Henrik Bergqvist: “Målet är medalj på Paralympics”

Henrik Bergqvist är förbundskapten för det alpina paralandslaget. Han ­bossar över den yngsta svenska truppen i ­Peking – som den yngsta förbundskaptenen. Till sitt andra Paralympics finns ett tydligt mål: “Att ta medalj”. 

Säsongen 2021/2022 har fram till ­Paralympics bestått av fyr världscupssegrar, tre fjärdeplatser, två VM-guld och en klart uppåtgående formkurva hos det alpina paralandslaget. 

– Vi har satt en väldigt bra plan och hållit den bra ­hittills och vi ser att den ger resultat på det vi lagt lite extra tid på, säger den 29-årige förbunds­kaptenen.

Den unga truppen har jobbat hårt för att nå till ­spelen i Peking och ­resultaten talar sitt tydliga språk. Nu ska man fort­sätta på den inslagna vägen för att nå ännu högre.

– Jag hoppas vi följer det vi är inne på och kan prestera när det gäller och att vi kommit till den fasen där vi får utdelning för allt jobb vi har lagt ner. Är det medalj så är det medalj, är det en bra prestation så blir jag jättenöjd också, säger Henrik Bergqvist innan han går in på disciplinerna i vilka det kan bli svenska framgångar. 

– Aaron Lindström är bra i fart och det är inom super-G jag skulle säga hans största chans för medalj ligger, där har han ju två fjärde­platser från världscupen så det känns jättebra. För Arvid har vi inga resultatmål, utan det handlar mer om att han ska fortsätta som han gör. Ebba har visat att hon är bäst i världen på slalom just nu. Fart är ju jobbigt för hennes ben men vi hoppas att det ska gå bra. ­Orkar hon så kommer det att gå bra. Målet är att ta medalj på Paralympics.

>>Läs mer om den svenska truppen till Paralympics i Peking<<

Nyhetsarkiv