september 1, 2020 - 4:19 e m

Härliga beskedet – ny häst klar till Etzner Jakobsson

Jakten på en ny häst till Louise Etzner Jakobsson är över. “Goldie” ska ta stjärnryttaren till nya mästerskapsmedaljer. 

Efter att tidigare i sommar ha gått skilda vägar med hästen Zernard (Louise mångåriga tävlingspartner) då han pensionerades hos ägaren har Louise Etzner Jakobsson nu hittat och fått hem sin nya mästerskapshäst, Goldstrike B.J. 

Söndagen den 30 augusti, efter cirka en vecka tillsammans, tävlade ekipaget i Stenkyrka på Gotland. Tävlingsdebuten ledde till en andraplats på 71,667%. 

Goldstrike B.J. är ett 9-årigt holländskt varmblod från Groningen efter Dreamcatcher – Jazz och mäter 168 cm.

– Att ha hitta ”Goldie” är en skänk från ovan efter all ovisshet denna sommar.  Jag är överlycklig över att ha fått den här möjligheten, säger Louise Etzner. 

Goldstrike B.J. är en lugn och trygg häst med motor och framåtbjudning. Han är  arbetsvillig och gillar att träna och visa upp sig, vilket är väldigt lovande för en tilltänkt mästerskapshäst. Han är smidig och lätt i kroppen med eleganta rörliga gångarter. 

Louise äger hästen tillsammans med Sofia Ridderstad som hörde av sig till Louise i mitten av sommaren och erbjöd sig att hjälpa till i sökandet efter ny häst och fortsatt satsning.

– Som ryttare vet jag hur viktiga hästarna är för hela ens liv och livsstil. När Louise helt plötsligt stod utan häst och att var osäker ville jag ställa upp för en god vän och skicklig ryttare. Som situationen nu utvecklat sig känns de väldigt bra att kunna hjälpa till i hennes fortsatta satsning, säger Sofia Ridderstad. 

Louise Etzner startar i SM i paradressyr den 4-5 september på Strömsholm. 

Nyhetsarkiv