Bordtennisspelaren Emil Andersson in action på Paralympics i Tokyo 2020.

augusti 25, 2021 - 2:40 f m

Första tävlingsdagen – följ de svenska resultaten här

Nu är första tävlingsdagen igång. Lina Watz, Anna-Carin Ahlquist och Anna Beck är några av våra svenska atleter som är först ut att tävla. Vi finns på plats och du kan under dagen följa resultaten här nedan.

Cykel. Hoppet om medalj fanns redan från dag 1 när Anna Beck gick in spelen och Velodromen, först var det kval under tidig svensk morgon — klockan 03.00. En eventuell final skulle ha cyklats under eftermiddagen i Tokyo, vilket uteblev, då Beck hamnade på en sjätteplats. Trots att hon slog det tidigare Paralympiska rekordet från 2016 med tiden 4.03,035.
— Jag är så besviken. Jag tyckte jag tog i allt jag hade men tiderna var inte alls vad jag hade förväntat mig. Jag har kört betydligt snabbare på träningslopp så på något sätt hade jag de tiderna som mål och gärna lite bättre än så, säger Anna Beck efter kvalet.

Simning. Först ut av svenskarna var Lina Watz i försöken på 400 meter frisim, efter de två första vändningarna såg Watz ut att ligga med bland topp fyra i sitt heat men när de två australierna drog ifrån i täten föll Watz längre och längre bak. Det blev en sjundeplats för Watz och därmed ingen final på 400 meter frisim.

För Pernilla Lindberg i 100 meter fjäril blev det personbästa och nytt svenskt rekord efter sluttiden 1.11.79. Torts slipning på personbästat för Lindberg räckte det inte hela vägen till final utan hon placerade sig på en tiondeplats.

Bordtennis. Anna-Carin “AC” Ahlquist ställdes mot turkiskan Nergiz Altintas i sin första match i klass 3 grupp A. Första set vann hon enkelt med siffrorna 11-1. Turkiskan kom dock tillbaka och vann andra set men därefter handlade det mesta om AC. Tredje och fjärde set vann hon med siffrorna 11-4 och 11-3. AC spelar nästa match redan i kväll klockan 18 lokal tid (klockan 11 svensk tid).

Emil Andersson ställdes mot Komkrit Charitsat från Thailand i sin första match i klass 8 grupp E. Svensken vann tre raka set med siffrorna 11-7, 13-11 och 13-11.

Texten uppdateras under dagen.

Nyhetsarkiv