På bilden visas 13 olympier, paralympier och legendarer som alla representerar Uniqlo Team Sweden.

juli 22, 2020 - 11:34 f m

Här är UNIQLO TEAM SWEDEN

Den globala klädkedjan UNIQLO har skapat UNIQLO TEAM SWEDEN, bestående av 13 svenska idrottare. Det är företagets första lag med ambassadörer och syftet är bland annat att få fler barn och unga in i idrotten.

Detta genom samarbete i en rad projekt som strävar efter internationell idrottslig perfektion samtidigt som de visar på aktörernas gemensamma engagemang för innovation, hög kvalitet och hållbarhet. Ett första steg i denna riktning är lanseringen av projektet ”DREAM PROJECT by UNIQLO”, där olympiska och paralympiska evenemang kommer att hållas i Sverige under hela året för att inspirera barn och ungdomar att hitta sin egen idrott och därigenom bidra till en aktiv och hälsosam livsstil.

– Vi är väldigt glada över det här samarbetet med Uniqlo och Sveriges Olympiska Kommitté. Att genom projektet kunna få fler barn och unga med funktionsnedsättning att börja idrotta är av . Vi vet vad idrott betyder, självförtroendet ökar och tro mig, det kommer göra drömmar till verklighet i framtiden, säger Åsa Llinares Norlin.

UNIQLO TEAM SWEDEN består av elva svenska toppidrottare, alla med mål att representera sitt land under OS och Paralympics i Tokyo, planerade att hållas 2021. I laget ingår också två olympiska legendarer.

Sveriges Paralympiska Kommitté representeras av Anna-Carin Ahlquist, Tobias Jonsson och Lina Watz.

– Att genom det här projektet kunna inspirera barn med funktionsnedsättning att börja idrotta känns fantastiskt. För mig betyder idrott glädje, utveckling och gemenskap. En plats för inspiration och motivation. Idrott är så mycket mer än bara idrott och jag hoppas att vi kan få fler att börja, säger Lina Watz.

Lina Watz i den officiella SWE t-shirten som finns tillgänglig i butik från och med den 23 juli.

Unik T-shirt

En annan produkt av partnerskapet med det svenska laget är den officiella SWE t-shirten, som kommer att börja säljas hos UNIQLO torsdagen den 23 juli. Den internationellt välkända collagekonstnären Kosuke Kawamura har skapat den grafiska designen på den officiella t-shirten. Designen kombinerar svenska flaggan med sloganen “Tillsammans”.

Fakta/TEAM UNIQLO SWEDEN

  • Anna-Carin Ahlquist, parabordtennis, bland annat guld och silver i Paralympics 2012 och brons i Paralympics 2016
  • Lina Watz, EM-silver 2018
  • Tobias Jonsson, VM-silver 2017
  • Agnes Alexiusson, boxning 60 kg, brons VM 2019
  • Alex Kessidis, brottning 77 kr, silver VM 2019
  • Anton Dahlberg/Fredrik Bergström, segling 470, guld EM 2018 och 2019
  • Jenny Rissveds, cykel mtb, guld OS 2016
  • Linnea Stensils, kanot K1, brons VM 2018
  • Mattias Falck, bordtennis, silver VM 2019
  • Sofia Mattsson, brottning 53 kg, brons OS 2016, guld ES 2015 och 2019

Nyhetsarkiv