juli 23, 2021 - 9:00 f m

Här är Sveriges kläder när OS och Paralympics invigs

De svenska trupperna i Paralympics och OS kommer att bära kläder som är specialdesignade när spelen invigs i Tokyo. Här ser du hur de kommer att se ut.

Invigningskläderna till Paralympics och OS i Tokyo är framtagna av UNIQLO:s designchef Christophe Lemaire och hans team av internationella designers vid UNIQLO:s forsknings- och utvecklingscenter i Paris.

– Det har varit en stor ära att vara inblandad i att skapa designen för Sveriges trupper. Det är viktigt att de aktiva har nya, funktionella, moderiktiga och bekväma LifeWear som också är hållbara. Jag hoppas att kläderna i dess fyra vackra färgsättningar kommer hjälpa truppen att prestera på topp. Jag är övertygad om att de aktiva kommer att ha glädje av dessa plagg vid spelen och under många år därefter, säger Christophe Lemaire.

UNIQLO har tagit fram en helt ny kollektion av LifeWear-produkter för de svenska OS- och paralympiska trupperna i Tokyo 2020. Kläderna är utformade för att passa det extremt varma och fuktiga klimatet i Tokyo under OS-perioden. Sveriges olympier och paralympier har varit med i utvecklingsprocessen av den nya kollektionen.

Paralympics invigs 24 augusti.

Nyhetsarkiv