september 8, 2017 - 3:15 e m

Andrew Parsons ny president för Internationella Paralympiska Kommittén

Andrew Parsons från Brasilen är ny president för Internationella Paralympiska Kommittén. Han vann omröstningen överlägset och tar nu över efter Sir Philip Craven.

Under fredagen röstades Andrew Parsons fram som ny president under Internationella Paralympiska Kommitténs generalförsamling i Abu Dhabi. Han vann med stor majoritet över de tre andra kandidaterna, Patrick JarvisJohn Petersson och Haidi Zhang.

– Jag är överlycklig och vet inte vad jag ska säga. Jag skulle vilja tacka medlemmarna i IPC för deras förtroende, säger Parsons, som blir den tredje presidenten i IPC: s historia.

– Att gå vidare med relationen med IOC (International Olympic Committee) kommer att vara nyckeln. Vi har några väldigt viktiga beslut framåt. Idrotten är inne i en svår tid just nu och vi har många saker som vi måste kämpa för. Det är grundläggande att vi arbetar tillsammans, samarbetar och jag är säker på att vi kommer att göra det.

Hans företrädare, Sir Philip Craven, kliver nu av presidentskapet efter 16 år som en mycket uppskattad president för IPC.

– Sir Philip är en legend och en mentor utöver det vanliga, det är omöjligt att beskriva honom med ord. Jag har väldigt stora skor att fylla men jag har lärt mig mycket av honom och jag ska försöka att följa upp hans arbete.

162 medlemmar röstade i första valrundan. Parsons fick hela 84 av dessa och kunde därför säkra presidentskapet redan efter första omröstningen.

Vice president blev Duane Kale från Nya Zeeland efter att vunnit över Danmarks John Petersson med 81 röster mot 79.

Omröstning President 
Patrick Jarvis – 12
Andrew Persons – 84
John Petersson – 19
Haidi Zhang – 47

Omröstning Vice President 
Duane Kale – 81
John Petersson – 79

Nyhetsarkiv