juni 10, 2022 - 3:18 e m

Guldhjälten från Tokyo fortsätter skörda framgångar

Philip Jönsson blev hela Sveriges guldhjälte under Paralympics i Tokyo. Nu är säsongens världscup igång och Jönsson fortsätter imponera. Under fredagen blev han tvåa i världscupen på 50 meter liggande.  

Efter succén i Tokyo har Philip Jönsson hunnit vinna Sportspegelpriset på Idrottsgalan och blivit utsedd till Årets manlige idrottare på Svenska Parasportgalan. Däremellan har han överlevt covid-19 mot alla odds. Nu är han tillbaka bland världseliten och tog under fredagen en stark andraplats under världscuppremiären i Frankrike. 

– Känns helt underbart att få till skjutningen både i grundomgången och i finalen. Det betyder mycket att veta att träningen som man har lagt ner ger resultat och att man hör hemma på de stora scenerna, säger en glad Philip Jönsson.

50 meter liggande är vanligtvis inte en favoritgren för Philip som med andraplatsen tog sin bästa placering någonsin i grenen. 

– Jag har gjort de här poängen på träning så jag visste att jag hade det i mig. Det gäller att behålla lugnet och det gjorde jag idag

Tyvärr räckte inte andraplatsen till en kvotplats till Paralympics i Paris 2024 då endast vinnaren tilldelades kvotplats. – Det var surt att jag inte nådde hela vägen fram till kvotplatsen till Paris 2024 men samtidigt otroligt nöjd över min prestation. Det känns som att jag har tagit ytterligare kliv i min skjutning och befäst min position i världstoppen.

Tävlingsschema för de svenska skyttarna:

Lördag
Start kl. 9:15
Joackim Norberg – 10 meter luftpistol, P1
Håkan Gustafsson – 50 meter helmatch 3×40 skott, R7
Anna Normann – 50 meter helmatch 3×40 skott, R8

Söndag
Start kl. 9:15
Håkan Gustafsson – 50 meter gevär liggande, R6
Anna Normann – 50 meter gevär liggande, R6

Start kl. 11:45
Philip Jönsson – 10 meter luftgevär liggande, R5

Nyhetsarkiv