mars 12, 2022 - 6:35 f m

Guld till Ebba Årsjö trots stora smärtor

Trots rejäla smärtor tog Ebba Årsjö ett bragdartar guld i den avslutande slalomen i Paralympics.

I gårdagens storslalom skadade hon knät när hon kraschade strax innan sista branten och det var länge mycket osäkert om det svenska medaljhoppet skulle starta lördagens slalom eller inte.

Beslutet att köra med ett extra knäskydd för att stabilisera kom efter morgonens friåk med dryga timmen till start.

Och inget stoppade den regerande världsmästaren och storfavotiten till guld Ebba Årsjö, varken skadat knä eller konkurrenter.
Med stora smärtor körde 21-åringen till sig en ledning på 2,78 sekunder ner till tvåan Mingqui Zhang från Kina i första åket och ett bättre guldläge inför andra kunde Årsjö inte skaffat sig.

En ledning som hon förvaltade på bästa möjliga sätt.

Årsjö utökade ytterligare och vann tillslut med hela 5.64 sekunder över flerfaldiga medaljören och hemmaåkaren Zhang.
— Jag trodde jag skulle få åka hem igår, det var så himla illa ända till i morse, så då är det extra skönt! säger en känslofylld Årsjö till SVT efter guldåket.

Det här är Ebbas tredje medalj varav andra guld i hennes första paralympiska vinterspel. Tidigare i veckan har hon vunnit brons i störtlopp och guld i superkombinationen.

Guldet här är Sveriges sjätte medalj i Paralympics och därmed det bästa vinterspelet på 20 år. Dessutom har Lag Petersson Dahl säkrat ytterligare en medalj i och med sin final mot Kina som spelas klockan 14:35 (07:35 svensk tid)

Nyhetsarkiv