mars 7, 2022 - 9:09 f m

Guld för Ebba Årsjö i superkombination

Ebba Årsjö är paralympisk mästare i alpin kombination. 21-åriga stjärnskottet har vunnit Sveriges första guld i ett vinterspel på åtta år.
– Det är så skönt! utbrister Ebba Årsjö efter guldåket.

Tredje gången gillt – ja, så blev det för Ebba Årsjö som tog brons i det inledande störtloppet och en fjärdeplats i super-G. Nu fick svenskan åter kliva upp på pallen i Paralympics i Kina. I kombinationen kom det efterlängtade guldet.
– Det är så skönt! Det är väldigt skönt. Det har inte gått så bra som jag har velat hittills, men på super-G:n fick jag ändå visa för mig själv att jag kan åka med fart. Det satt, jag hade rätt skidor och det var bara så jäkla bra, sa Årsjö till SVT efter guldåket.

2 sekunder och 25 hundradelar, det var avståndet upp till guldet för Ebba Årsjö efter Super-G i superkombinationen.
Framför sig hade hon kinesiskan Zhang, som vann guldet i just Super-G, och bakom sig Frankrikes Marie Bochet.

Efter ett säkert första åk väntade svenskans bästa gren – slalom. Då var det fullt ös på direkten från regerande världsmästaren och världscupvinnaren i slalom. Något annat alternativ fanns inte för Ebba som var tvungen att göra allt för att sätta press på hemmaåkaren. Och som hon gjorde det. Ebba Årsjö gick i mål med en ledning på -9.82 sekunder.
Kvar på start fanns Mengqiu Zhang men hon kunde inte mäta sig med svenskan.

Ebba Årsjös guld är Sveriges första alpina guld på 28 år. Silver blev det för till Mengqiu Zhang, Kina, och bronset gick till Alana Ramsey från Kanada.


Nyhetsarkiv