oktober 11, 2019 - 4:20 e m

Goalball-EM: Vinst i sista matchen

I sista matchen för svensk del kom vinsten.
Med fyra förluster och en vinst landar Sverige på en niondeplats i EM 2019.

Man viste att en tuff uppgift väntade inför EM, men målsättningen var att ta sig till kvart och säkra fortsatt spel i A-EM för framtiden. Tyvärr gick det inte enligt plan. Sverige förlorade samtliga matcher i gruppen, missade kvartsfinal och fick istället spela om 9-10 plats.
Och det var i placeringsmatchen den efterlängtade vinsten kom, 11-8 mot Tjeckien satte slutpunkt på EM 2019.
– Det känns väldigt bra att vinna. Det inte var ju inte om nionde/-tiondeplats vi hade tänkt spela.. Men ändå skönt med en vinst, säger Stefan Gahne efter vinst i placeringsmatchen.

I placeringsmatchen tog Sverige ledningen under första halvlek, 5-4, och höll den matchen ut.
Svenskarna fortsatt hålla undan i andra halvlek och släppte aldrig tjeckerna närmare än en ett mål. Mot slutminuterna hade Sverige skapat sig en tremålsledning, som sendan reducerades till två. Men spiken i kistan kom när Ludvig Nilsson skrev in sig i målprotokollet efter en straff och därmed säkrade segern. 11-8 till Sverige och en niondeplats i EM 2019.

Men trots vinst i sista matchen kommer Sverige, i och med sin niondeplats, spela i B-divisionen nästkommande Europa Mästerskap. En situation Sverige på förhand hoppades på att lyckas undvika.
– Det är en besvikelse såklart, målsättningen var att stanna kvar i A-gruppen, säger Gahne och fortsätter: – Så det känns tungt, eller väldigt tungt skulle jag säga.

Nyhetsarkiv