juni 13, 2019 - 9:41 f m

Girl edition – en milstolpe för svensk parasport

I början av juni arrangerades det första specifika tjejlägret av Start Your Impossible Camp. Och vilken superhit det blev.

– Det är underbart att få testa på sport med bara brudar, säger Sussanne Vigren.

Rekryteringslägret Start Your Impossible Camp har existerat sedan 2017. Svenska Parasportförbundet sedan 1969. 50 år senare, den 7 juni 2019, arrangerades Start Your Impossible Girl edition, endast för tjejer. Något som bara gjorts ett fåtal gånger tidigare.
– Det är så otroligt roligt. Jag blir alldeles glad i hjärtat, det här är en dröm som blir sann. När man kan ta en specifik målgrupp och sen göra en särskild riktad satsning som i det här fallet mot tjejer, det är en milstolpe inom parasporten, säger Åsa Llinares Norlin, förbundsordförande för Svenska Parasportförbundet, som även hoppade in som ledare under lägret.

Bilder från lägret:

SYIC Girl Edition, Stockholm

Från hela Sverige
Totalt var det 37 stycken tjejer från hela Sverige som tog sig till Stockholm helgen den 7e till 9e juni för att träna, träffa kompisar och förhoppningsvis hitta vägen in i en idrottsförening. Elvaåriga, Wilma Wiselqvist var en av deltagarna under lägret.
– Det är jätteroligt att få träffa nya människor och att få röra på sig. Jag tycker verkligen alla borde testa på för det är så himla roligt. Det finns liksom någonting för alla, säger hon.

Lördagen och söndagen var fyllda med träningspass och det fanns totalt hela tolv idrotter att testa. Sussanne “Sussie” Vigren fastnade för den tuffaste, rullstolsrugby.
– Det är som att köra radiobilar, det är underbart att få smälla på, säger hon och skrattar.

Blir det lättare att rekrytera tjejer med den här typen av läger?
– Det tror jag definitivt. Jag tror det är många som är rädda för att spela med killar. Det är flera jag hör här som aldrig har testat till exempel rugby för att dem blir ihopparade med killar. Tjejelägret är en fantastisk idé. Det är det verkligen.  

Nu återstår att se om tjejlägret blir en återkommande del av Start Your Impossible Camp eller inte.
– Ska jag vara ärlig var jag lite nervös inför den här helgen om det här skulle funka men med facit i hand så blev det en supersuccé. Det finns inget som talar för att vi inte kommer ha ett nytt tjejläger längre fram. Och kanske även ett killäger. Jag tror hårt på att hitta specifika målgrupper och anpassa förutsättningarna, avslutar Åsa Llinares Norlin.

Kommande läger:
2019
27 sept – 29 sept, Eskilstuna
29 nov – 1 dec, Luleå

2020
21 feb – 23 feb, Falun
24 apr – 26 apr, Jönköping
22 maj – 24 maj, Stockholm

Nyhetsarkiv