Zandra Reppe, bågskytte.

augusti 14, 2021 - 7:00 f m

”Går bättre och bättre för varje tävling”

Trots att uppladdningen inför spelen i Tokyo har varit “lite konstig” har bågskytten Zandra Reppe hittat fin form.
– Jag har haft en jättebra säsong, säger hon.

Den svenska truppen till Paralympics i Tokyo består av 26 aktiva fördelade på elva idrotter.

Bågskytten Zandra Reppe är en veteran i sammanhanget. Hon har hunnit med fem Paralympics – tre sommar (bågskytte) och två vinter (curling).

Paralympics i Tokyo blir dock en annorlunda upplevelse jämfört med tidigare spel. Coronapandmin har gjort att stränga restriktioner råder i värdstaden.

– Jag ser fram emot att åka iväg som en trupp, ett helt gäng men förstår att pandemin säkert kommer att göra mycket väldigt annorlunda. Vi får bara vara open minded och gilla läget. Det är inte så mycket annat att göra, säger Zandra Reppe.

“Lite konstig uppladdning”

Pandemin gör inte bara spelen annorlunda på plats utan har också medfört en annorlunda upplandning med inställda tävlingar och begränsade träningsmöjligheter.

– Jag hade hoppats att spelen blivit av redan i fjol, då låg man bättre i fas. Nu har det varit en lite konstig uppladdning.

“Skotten ska kännas bra, bågen ska kännas bra”

Trots den konstiga uppladdningen säger Zandra Reppe att hon har haft en jättebra säsong.

– Det har gått bättre och bättre för varje tävling. Man känner sig absolut lite ringrostig och har tappat lite av tävlingskänslan men det har bara varit bra att få komma i gång nu med massa tävlingar innan man ska i väg, säger hon och berättar att hon bland annat tävlat mot personer utan funktionsnedsättning och gått lite matcher kvinna mot kvinna.

Hon fortsätter:

– Det känns bättre och bättre på träningen också. Det jag bygger på nu är att bibehålla en bra känsla. Skotten ska kännas bra, bågen ska kännas bra. Sedan är det alltid små moment som man försöker finslipa in i det sista. 

Vad har du för målsättning?

– Min privata målsättning är att jag ska åka dit och ha superkul. Slappna av, ta pil för pil och njuta av läget.

Zandra Reppe gör sin första tävlingsdag i Tokyo den 27 augusti. 


Läs mer om Zandra Reppe och den svenska truppen.

Nyhetsarkiv