april 15, 2018 - 8:55 f m

Fullt fokus på Tokyo 2020: “Vi ska ta fler medaljer”

Under helgen vände Sveriges Paralympiska Kommitté blad från PyeongChang 2018 till Tokyo 2020. “Vi vill åka till Tokyo för att ta fler medaljer, tillsammans.”

Det är exakt 863 dagar kvar till Paralympics i Tokyo 2020 och redan nu under helgen hade Sveriges Paralympiska Kommitté uppstart av sitt coachprogram tillsammans med förbundskaptenerna från respektive idrott.

– Coachprogrammet betyder väldigt mycket för oss förbundskaptener. Det är nyttigt att få träffa personer som sitter i samma situation som en annan och kunna dela erfarenheter mellan varandra. Det känns hur kul som helst att det äntligen drar igång på allvar inför 2020. Det ska bli väldigt spännande, säger Pernilla Svensson, förbundskapten för sportskyttelandslaget.

Ines Lopes är truppchef och blickar fram mot Tokyo med stor förväntan och redan nu höga medaljkrav.

–  Vi vill åka dit för att ta medaljer, tillsammans. Vi är medvetna om våra resurser och förutsättningar men det handlar om att prestera optimalt med det vi har. Vi kommer att fokusera på att höja kvalitén och fokusera på de som har möjligheter till medaljer för det är det vi har kommit överens om, fler medaljer. Sen får vi aldrig glömma att grunden till att kunna bli bäst är den egna insatsen och viljan att bli bäst, säger Ines Lopes.

Till skillnad från vinterspelen i PyeongChang där samtliga förbundskaptener gjorde sitt första Paralympics har förbundskaptenerna på sommarsidan en stor dos erfarenhet från tidigare spel. Totalt handlar det om över 25 Paralympiska spel i bagaget.

– Det är klart att det betyder mycket att kunna ha den tryggheten i truppen redan från början. I London var vi hälften nya och nu har de flesta gjort minst två Paralympics så det är klart att det är positivt. Det är viktigt att vi jobbar som en enhet och att alla är med på tåget hela vägen fram mot spelen.

Mål med coachprogrammet:  

  • Skapa de bästa förutsättningarna för den svenska paralympiska truppen att nå uppsatta mål för kommande spel.
  • Långsiktigt utveckla verksamheten i och kring de svenska paralympiska trupperna.
  • Skapa tajtare relationer mellan head coach, de som är huvudansvariga för idrotten och dess aktiva med bättre kommunikation och tydligare roller.
  • Tillsammans jobba för att vara än mer och bättre förberedda för att prestera på framtida spel både inför, under och efter.

Nyhetsarkiv