mars 2, 2018 - 2:39 e m

Från skräckskada till Paralympics – på sex månader

Blodförgiftningen höll på att ta hans liv. Nu, sex månader senare, är han tillbaka och redo för Paralympics. 

Robin Meng är en av parahockeylandslagets viktigaste spelare. Det såg dock länge ut som att Sverige skulle få klara sig utan sin slitvarg från Eskilstuna. 2017 var nämligen året då allt gick emot forwarden.

– Läkaren sa att jag hade tur som fortfarande var vid liv. Jag fattade nog aldrig hur allvarligt det var, säger Robin Meng.

Under sommaren drabbades han av blodförgiftning i höger fot. Det var så pass långt gånget att både foten och livet stod på spel för 27-åringen.

– Jag var sängliggandes nästan hela perioden och just då kändes Paralympics extremt långt bort kan jag säga.

Efter ett stort ingrepp och vila i tre månader kunde Meng vara tillbaka på isen, då kom nästa smäll.

– Jag åkte först på en hjärnskakning när jag fick en puck i huvudet. Det var maximal otur, säg att det finns en centimeter som pucken måste träffas för att det ska skada. Självklart tog pucken just där.

Han var trots hjärnskakningen tillbaka i spel till det livsviktiga kvalet i Östersund. I den avgörande matchen mot Tyskland kom nästa baksmäll.

– Jag fick en riktig tryckare på revbenen och kunde inte fortsätta spela. Det visade sig vara ett par brutna revben. Riktigt surt.

Men nu är äntligen forwarden tillbaka på is och vad kan inleda 2018 bättre än ett Paralympics.

– Jag är väldigt glad att få representera Sverige i Paralympics och ser verkligen fram emot vad vi kan åstadkomma. Vi har skapat en väldigt god sammanhållning under den sista tiden som jag tror kan ta oss långt.

Nyhetsarkiv