mars 11, 2018 - 12:55 e m

Forwardsduon tillbaka i måstematchen

De två offensiva kuggarna, Per Kasperi och Robin Meng, är tillbaka inför måstematchen mot Italien. ”Det är våra två målskyttar”, säger tränaren Erik Vikström.

Trots monsterförlusten, 17-0, mot Kanada i premiären är det positiva tongångar i det svenska lägret som under söndagen var spellediga.

– Vi var förberedda på det som inträffade, vi mötte liksom världens bästa lag. Nu har vi glömt den matchen och det är väldigt fina tongångar i truppen inför kommande utmaningar.

Måndag klockan 19:00 (11:00 svensk tid) ställs Sverige mot Italien. Ett Italien som man senast mötte i VM för ett år sedan här i Sydkorea. Den matchen slutade 2-1 till Italien efter en riktigt jämn tillställning.

– De är ganska individuella och inte alls så samspelta som Kanada är. Vi kommer hålla oss till vår starka defensiv och ta de chanser som vi kommer få i offensiven.

Två av lagets absoluta nyckelspelare i det offensiva spelet, Per Kasperi och Robin Meng, vilades under Kanadamatchen men kommer att vara tillbaka mot Italien. Tillskott som förbundskaptenen hoppas kommer bidra med kvalité i det offensiva spelet.

– De kommer bidra med fart och målfarlighet, jag skulle säga att de är våra två viktigaste målskyttar, säger förbundskaptenen.

Nyhetsarkiv