juni 5, 2018 - 12:53 e m

Fortsatt tufft för damerna: “Hade varit skönt med en vinst”

Det går fortsatt trögt för de svenska damerna under hemma-VM i Goalball. Efter tisdagens förlust mot Australien är nu förlustsviten uppe i tre raka matcher. 

Sverige – Australien 1-5 (0-3)
Mål Sverige: Lisa Ly

Med fyra mål framåt och 22 bakåt ser det allt annat än ljust ut för de svenska damerna efter de tre inledande omgångarna. Under tisdagen blev Australien numret för stort när de vann med 5-1 över svenskorna.

– Det är tufft att förlora tre matcher på raken och det hade varit väldigt skönt med en vinst här på hemmaplan, säger Lisa Ly som gjort två av Sverige fyra mål i turneringen.

Hur är det att spela ett hemma-VM? 
– Det är ju helt otroligt egentligen, Man får stöd av svensk publik och det är verkligen inte alla dagar man får spela ett hemma-VM.

Förbundskapten, Niklas Hultqvist, framhöll defensiven som den stora nyckeln under turneringen. Nu har denna inte fungerat som tänkt.

– Lägstanivån har tyvärr varit lite för låg och det blir svårt att spela bra goalball när defensiven inte finns där. Det är tufft att behöva jaga hela tiden.

Två matcher återstår, Ryssland och Israel.

– Vi går in i varje match med samma tankar och idéer och fortsätter med att hitta vårt spel. Vi behöver förbättra defensiven och sen får vi se hur det går, avslutar Hultqvist.

Nyhetsarkiv