juli 1, 2019 - 9:11 f m

Formtoppad Pernheim redo för kvaltävling

Formen och självförtroendet är på topp inför viktig kvaltävling till Paralympics.
– Jag satsar som alltid på medalj, säger Nicolina Pernheim. 

I veckan som kommer är det dags för en av de viktigaste kvaltävlingarna inför Paralympics 2020. Sverige med Nicolina Pernheim och Oscar Widegren är väl medvetna om att tävlingens resultat kommer att påverka deras vara eller icke vara i Tokyo och Paralympics om ett år.

–  Det är den tävlingen i år som ger flest poäng så det är den här tävlingen jag har toppat min form till. Så naturligtvis hoppas jag att det går bra, säger Nicolina Pernheim.

Tävlingen invigs den 2 juli. Dagen efter, 3 juli, går Oscar Widegren upp på mattan och den 4 juli kliver Nicolina Pernheim in i tävlingen. Tidigare under säsongen har de där riktiga toppresultaten för de båda svenskarna uteblivit. Det är dock inget som har påverkat självförtroendet till det sämre.

– Jag satsar som alltid på att ta en medalj och jag tror verkligen att det är möjligt. Även om motståndet som vanligt är riktigt tufft. 

Följ tävlingarna via IBSA Judo

Nyhetsarkiv