juni 4, 2018 - 12:14 e m

Förlust trots steg framåt för svenskorna

Det fanns vinstförhoppningar inför måndagens match mot Japan. Dock räckte inte uppryckningen från gårdagens match hela vägen. “Vi gör det bättre men det räcker tyvärr inte”

Sverige – Japan 2-6
Målen Sverige: Maria Wåglund och Lisa Ly

De svenska damerna har fått en tuff start på hemma-VM i Malmö. Två raka förluster och noll poäng är facit för de blågula damerna efter två omgångar.

– Det är alltid tungt att förlora men vi spelar upp oss idag och under andra halvlek släpper vi bara en boll så det tar vi med oss. Japan är ett väldigt bra lag och ja vi kunde mer men idag fick vi inte ut det. Så nu är det bara ladda om inför matchen mot Australien imorgon, säger Rebecka Krebs.

19-åringen började matchen vid sidan av men kom in i mitten på första och bidrog med många farliga avslut och framförallt en energiboost till sina lagkompisar.

– Det är klart att man ser och tänker på vad man kan göra bättre och man vill komma in och bidra. I det här fallet var det energin och det verkade som att det lyckades så det var ju bra.

Imorgon ställs Sverige mot Australien och då hoppas vi på ytterligare en energinivå upp och lagets första vinst under mästerkapet.

Läs mer: Fatmirs målexplosion sänkte Australien 

Nyhetsarkiv