juli 2, 2019 - 5:00 e m

Förlust i öppningmatchen

I Goalball lagets första match under International Qualifier blev de regerande Paralympiska mästarna Litauen numret för stora.

Sverige startade matchen med ett skott från Fatmir Seremeti men det var Litauen som inledde målskyttet efter ett skott som det svenska försvaret är på men där bollen tillslut letar sig in i mål.

Sverige svarar genom två raka mål, det andra ett distinkt skott från Fatmir Seremeti som går tvärs över planen och ger Sverige ledningen efter drygt halva första halvleken. En ledning som tyvärr blir kortvarig, Litauen kvitterar och vänder sedan matchen till egen fördel. Siffrorna i halvlek skriver sig 6-3 till Litauen.

Inför andra halvlek byter Sverige och in på vänster kommer Olof Rydberg vilket gör att Fatmir flyttar över på höger och Stefan Gahne stannar kvar i mitten.
Andra halvlek startar likt den första då det är Litauen som inleder målskyttet, två snabba mål och det står 8-3. Men svenskarna krigar på och får in ett reduceringsmål efter ett skott som precis letar sig in över mållinjen.

Litauen visar storform och framförallt VMs främste målgörare Mantas Panovas som utökar Litauernas ledning ytterligare.
Sverige svarar med snabba spelvändningar och får tillslut utdelning efter att Fatmir först räddat en straff och sedan sätter dit sitt tredje mål i matchen, men tiden spelar inte till Sveriges fördel och rinner ifrån. Samtidigt är det ett starkt Litauen som kör på med sitt spel och stänger matchen med ett sista mål med dryga minuten kvar att spela. Förlust för Sverige i inledningsmatchen, 14-6.
Nu väntar Turkiet på onsdag kl. 20.00, se matchen live här.

Sveriges kommande matcher livesänds här

3/7 20:00 Sverige – Turkiet

4/7 21:15 Sverige – Argentina

5/7 15:00 Sverige – Tjeckien

6/7 15:00 Sverige – Kanada

6/7 23:45 Sverige – Grekland

Resultat

Nyhetsarkiv