februari 5, 2020 - 6:47 e m

Förbundskaptenen förlänger: ”Väldigt hög kompetens”

Henrik Bergqvist förlänger som förbundskapten för det svenska alpina paralandslaget. 
– Henrik vet vad som krävs för att nå toppen. 

2017 anställdes den då blott 24-årige karlstadssonen som förbundskapten för det svenska alpina paralandslaget. Nu, tre år senare, förlänger Henrik Bergqvist sitt kontrakt till Paralympics 2022 i Beijing. 

– Jag tror på idrotten och åkarna, det finns så mycket mer att ge och jag vill fortsätta visa att vi i Sverige satsar på paraalpint. Vi har fantastiska åkare som kan nå hela vägen till toppen, jag vill fortsätta vara en del av den resan, säger Henrik Bergqvist. 

Henrik är en av Sveriges mest lovande tränare och hade flera olika jobberbjudanden att ta hänsyn till innan beslutet landade på att stanna kvar. 

– När allt kom omkring kände jag att det är det här jag brinner för mest. Att få utveckla våra unga talanger och ta dem till världstoppen. 

Niclas Grön, sportchef för Sveriges Paralympiska Kommitté, är mycket nöjd med att kunna kontraktera Bergqvist över ytterligare två år. 

– Att Henrik förlänger sitt uppdrag som förbundskapten kvalitets säkrar hela den alpina verksamheten. Henrik är en målinriktad tränare med hög internationell kompetens och han vet vad krävs för att nå toppen. Vi ser fram emot vad han kan åstadkomma till Paralympics i Beijing om några år. 

Nyhetsarkiv