Aron Anderson, Lina Watz och Rebecka Sternisa Bellander är i final av Vinnarskallar.

maj 6, 2019 - 1:00 e m

Finalisten inför avgörandet: ”Blir mycket spänning”

Det har blivit dags för final av populära tv-programmet Vinnarskallar. Rebecka Sternisa Bellander är en av finalisterna.
– Det blir mycket spänning, säger hon.

Finalen sänds på TV4 i morgon, tisdag. Tennisspelaren Rebecka Sternisa Bellander från Oskarshamn har chansen att ta hem den åtråvärda titeln.
– Det känns riktigt kul, säger 24-åringen.

Vägen till finalen har varit lång och kantats av tuffa utmaningar. Att hon tog sig så pass långt beskriver hon själv som ”ganska otippat”.
– Jag kände till några som skulle vara med i programmet sedan tidigare och det är ju riktiga elitidrottare.

Men det är ju du också.
– Ja, men de har ännu mer och bättre meriter.

Inledningsvis var hennes mål att inte åka ut först. Tävlingsmomenten gick bra och nu är det bara tre kvar. I finalavsnittet ställs hon mot simmaren Lina Watz och äventyraren Aron Andersson.

– De är oerhört starka båda två. De vet att de är duktiga och har det här fokuset och vinnarinstinkten båda två. De ger sig inte i första taget, säger Rebecka Sternisa Bellander.

Vad kan vi som tittare förvänta oss av finalen?
– Det blir olika aktiviteter. Först två stycken och sen en helt avgörande final. Så det blir olika moment, mycket spänning och jämnt in i det sista.

Vad tar du med dig från programmet?
– Mycket det här med att våga och utmana sig själv. Jag är trygg med tennisen, det vet jag att jag är bra på och det vågar jag göra. I programmet har jag nästan varit tvungen att lämna rullstolen i vissa situationer och klara mig utan den. Jag tar med mig att mycket fungerar ändå och att man klarar det mesta bara man villl.

Hur går det i finalen?
– Det får ni se.

Finalavsnittet sänds på TV4 klockan 20.00 på tisdag. Samtliga avsnitt plus längre intervjuer med atleterna finns på TV4-play.

Nyhetsarkiv