april 23, 2020 - 9:17 f m

Felicia Grimmenhag ambassadör mot doping

Inför Paralympics i Tokyo har organisationen Play True valt ut ambassadörer mot doping. Svenska dressyrlöftet, Felicia Grimmenhag, är en av dem. 

Felicia Grimmenhag är en av Sveriges ryttare i paradressyrlandslaget. Under hösten blev hon särskilt utvald av Play True, en anti-doping organisation som jobbar för ren idrott, de ville ha med Felicia som en av deras ambassadörer inför Paralympics i Tokyo. 

– Det var en självklarhet att vara en del i deras arbete med att hålla doping borta från sporten. Idrott ska vara schysst både gentemot konkurrenter och mot sin kropp, säger Felicia Grimmenhag. 

Varje ambassadör får möjlighet att skriva ett motto som de lever efter. Felicia valde. “Only you set your own limits”. 

– Det var lite högtidligt att få skriva ner sitt motto samt signatur i en “pappersrulle” som de hade med sig från Japan. 

Under besöket i slutet på 2019 fick Felicia möjlighet att berätta vad idrotten betyder för henne. Och det är så mycket mer än viljan att bli bäst och vinna medaljer. 

– För mig har det handlat mycket om en typ av rehabilitering och att hitta ett intresse som jag är passionerad i. Att ha något att brinna för de dagar när livet känns tungt. Paradressyren ger mig så mycket lycka i vardagen. 

Nu siktar dressyrlöftet vidare mot sitt första Paralympics. 

– Det var en väldigt jobbig omställning när vi fick reda på att det blev framflyttat till 2021. Men man får försöka ställa om hjärnan. Jag är en av de mest oerfarna ryttarna och nu får jag ett år till på mig att bli ännu bättre.

Läs hela intervjun från Play True HÄR

Nyhetsarkiv