Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Start Your Impossible Camp – Stockholm

maj 20, 2022 @ 8:00 f m - maj 22, 2022 @ 5:00 e m

Start Your Impossible Camp Stockholm

Start Your Impossible Camp – Stockholm

Start Your Impossible Camp är ett läger där du chansen att testa olika idrotter under en och samma helg. Målet är att du ska hitta en eller flera idrotter som du gillar och att du efter lägret förhoppningsvis börjar utöva minst en idrott i en förening. Vi hoppas kunna ge dig de kontakter och förutsättningar du behöver för att detta ska bli möjligt och vi följer upp ditt deltagande efter avslutat läger.

Var: Stockholm/Bosön, 181 47 Lidingö
När: 20 – 22 maj 2022
Anmälan: Anmälan har stängt.
Inbjudan:
Rörelsenedsättning, intellektuell funktionsnedsättning, synnedsättning.


Huvudsponsor

Start Your Impossible Camp skulle inte vara möjligt utan Toyota som är stor samarbetspartner till dessa årliga rekryteringsläger. Tillsammans med Sveriges Paralympiska Kommitté vill Toyota bidra till att göra parasporten lika stor som den förtjänar. På alla plan. Toyota satsar långsiktigt för att skapa en bättre och bredare parasport i hela landet.  


Idrotter & idrottsarrangörer

Badminton (Svenska Badmintonförbundet), Brottning (Svenska Brottningsförbundet), Parahandboll och Parahandboll (rullstol) (Svenska Handbollförbundet), Bordtennis (IFAH Stockholm), Tennis (gående) och Tennis (rullstol) (Svenska Tennisförbundet), Fotboll (5-a-side) (Mälarhöjdens IK – Fotboll/Bro IK), Framefotboll (IFAH Stockholm), Boccia (IFAH Stockholm), Elinnebandy (IFAH Stockholm), Segling (Svenska Seglarförbundet), Bågskytte (Tyresö BS), Triathlon (Svenska Triathlonförbundet), Orientering (Svenska Orienteringsförbundet), Kajakpaddling (RG Aktiv Rehab), Dans och Rullstolsdans (Svenska Danssportförbundet/Rullstolsdanskommittén/Svenska Parasportförbundet) Rullstolsrugby (Norrbacka HIF), Rullstolsbasket (Nacka HI), Goalball (Goalballkommittén/Svenska Parasportförbundet).

För dig med en rörelsenedsättning: Badminton, Parahandboll (rullstol), Bordtennis, Tennis, Framefotboll, Boccia, Elinnebandy, Segling, Bågskytte, Triathlon, Orientering, Kajakpaddling, Rullstolsdans, Rullstolsrugby, Dans, Rullstolsbasket.

För dig med en synnedsättning: Brottning, Tennis, Segling, Bågskytte, Triathlon, Orientering, Dans, Goalball, Fotboll (5-a-side).

För dig med en intellektuell funktionsnedsättning: Badminton, Brottning, Parahandboll, Bordtennis, Tennis, Boccia, Segling, Bågskytte, Triathlon, Orientering, Dans.

Mer information om idrotterna hittar du på ParaMe.se eller på Parasport.se.

Ung kille på brottningsmattan.


Schema och tider

Tiderna för incheckning, inregistreringen och avslut är fasta för att du ska kunna planera din resa. Övriga tider kan komma att justeras utifrån anmälningsläget. Det är viktigt att du deltar på vår välkomstträff då vi går igenom information om lägret.

Fredag

Tid Aktivitet Plats
16:00 – 18:00 Registrering och incheckning Bollhallen
18:15 – 18:45 Välkomstträff Bollhallen
18:45 – 19:45 Middag** Olympiarestaurangen
20:00 – 21:00 En öppen aktivitet Bollhallen

Lördag

Tid Aktivitet Plats
07:00 – 08:30 Frukost* Olympiarestaurangen
09:00 – 10:30 Idrottspass 1 (Se Platser och hallar)
10:45 – 12:15 Idrottspass 2 (Se Platser och hallar)
12:30 – 13:30 Lunch Olympiarestaurangen
13:45 – 15:15 Idrottspass 3 (Se Platser och hallar)
15:30 – 17:00 Idrottspass 4 (Se Platser och hallar)
18:00 – 20:00 Middag** Olympiarestaurangen

Söndag

Tid Aktivitet Plats
07:00 – 08:30 Frukost* Olympiarestaurangen
09:00 – 10:30 Idrottspass 5 (Se Platser och hallar)
10:45 – 12:15 Idrottspass 6 (Se Platser och hallar)
12:30 – 13:30 Lunch och avslut Olympiarestaurangen

*Gäller dig som bokat paket med boende
**Gäller dig som bokat paket med boende eller dagpaket med middag


Platser och hallar

Här hittar du information om vilka hallar och platser som respektive idrott har sin aktivitet eller samlingsplats på.

Bollhallen: Rullstolsrugby, rullstolsbasket, parahandboll, goalball och framefotboll.
A-plan: Badminton, tennis, elinnebandy, rullstolsdans, dans, bordtennis, boccia och brottning.
Vinnarhallen: Bågskytte, Fotboll (5-a-side).
Gruppträningssalen: Dans, rullstolsdans.
Utomhus: Triathlon (duathlon), orientering, segling och kajakpaddling.

Mer information om idrotterna hittar du på ParaMe.se eller på Parasport.se.


Tillsammansprojektet för dig som förälder eller medföljare

Parasport Sverige har startat ett projekt som heter Tillsammans. Projektet syftar till att få fler barn och ungdomar i rörelse där fokuset är på hela familjen som målgrupp. Detta gör att vi har ett nytt inslag på Start Your Impossible Camp. Föräldrar och anhöriga har under lördagen möjlighet att delta i workshopen “Må bra tillsammans hela livet” som handlar om fysisk aktivitet, kost och idrott i en förening. Detta är ett bra tillfälle för föräldrar och anhöriga att lära sig mer om hur man kan må bra tillsammans hela livet och att få utbyta erfarenheter med varandra. På söndag kommer det även att finnas möjlighet att ta del av material kopplat till projektet.

Workshops under helgen

Lördag (21/5) kl. 11.00-12.00 (under pass 2): Workshop föräldrar
Lördag (21/5) kl. 14.00-15.00 (under pass 3): Workshop assistenter

Mer information och kontakt för Tillsammansprojektet:

Johanna Oskarsson
Projektledare, Parasport Sverige
johanna.oskarsson@parasport.se
Mobil: 070-699 62 08
Tel: 08-699 62 06


Vidare information om lägret i Stockholm

Ansvar
Under alla idrottsaktiviteter finns ledare på plats och hjälper dig. Däremot är tiden mellan aktiviteterna under eget ansvar, och yngre deltagare bör ha med sig en vårdnadshavare. Ledarna kan inte ta ansvar utanför aktiviteterna.  

Medföljare & assistenter
Du som behöver assistent eller ledsagare under lägret kan boka lunch, middag och övernattning via oss, direkt i anmälan. Under lägret har vi inga möjligheter att ordna med assistans och du behöver därför ordna med det själv. 

Ledsagning för dig med synnedsättning
Om du har en synnedsättning och själv inte har möjlighet ett ta med en ledsagare hjälper vi dig med detta. Ange behov av ledsagare direkt i anmälan. 

Parkering
På Bosön finns möjlighet att parkera för dig som anländer med bil samt ett begränsat antal parkeringar för dig som innehar ett parkeringstillstånd för rörelsehindrade. Utöver detta så ser vi alltid till att det går att parkera i så nära anslutning som möjligt till idrottsanläggningarna. Eventuella kostnader för parkering ingår ej i anmälningsavgiften. 

Kost och logi
I våra paket har du möjlighet att boka lunch på lördag och söndag. Du kan boka middag på fredags- och lördagskvällen. För dig som reser långväga erbjuder vi möjlighet att boka boende på Bosöns hotell via oss. Alternativt boende som du bokar själv är Scandic Hotell Foresta.

  • Bosöns hotell: Incheckning från kl. 14:00 på ankomstdagen. Utcheckning senast kl: 10:00 på avresedagen. Bagagerum finns vid receptionen. Är du osäker på om rummen fungerar för just dig behöver du själv ta kontakt med hotellet. Rummen bokas via oss i anmälan och du själv hämtar endast information om rummens utformning. Vi har tillgång till ett begränsat antal rum och ser gärna att du som reser långväga har tillgång till boende i första hand. Tillgänglighetsanpassad dusch och toalett finns i ett begränsat antal rum. Kontakt med hotellet på Bosön: Telefon: 08-699 66 00, E-post: welcome@boson.se
  • Alternativt hotell: Scandic Hotell Foresta. Incheckning från kl. 15.00 på ankomstdagen. Utcheckning senast kl. 12.00 på avresedagen. Bagagerum finns vid receptionen. Hotellet ligger 11 minuter med bil från Bosön och transport ordnar du själv med. Bokning av hotellrum gör du antingen på Scandics hemsida www.scandichotels.com eller via Scandics Centralbokning på telefon 08-517 517 00 (tonval 1). Priset för ett dubbelrum är 1200 kr/natt (ange bokningskoden: BPAR200522). Betalning av hotellrum sker direkt till hotellet. Kontakt med Scandic Hotell Foresta: Telefon: 08-517 324 00, E-post: foresta@scandichotels.com.

Avgifter
Alla avgifter faktureras via e-post upp till 30 dagar efter avslutat läger.

Olycksfallsförsäkring
Samtliga deltagare och ledare omfattas av vår gruppförsäkring hos Folksam under lägrets aktiviteter.


Paket och priser

Tack vare vår huvudsponsor Toyota är lägret subventionerat för dig som deltagare.  Vårdnadshavare, medföljare, assistent eller ledsagare kan boka kost och logi till självkostnadsprisEventuella allergier anges i anmälan. I alla våra deltagarpaket ingår alla idrottspass du valt. Deltar du för första gången ingår en T-shirt speciellt framtagen för Start Your Impossible Camp (gäller deltagare). Denna kan beställas för både deltagare och medföljare direkt i anmälan. 

Deltagare 

Deltagarpaket med lunch: 199 kr
Information: Idrotter och lunch x2

Deltagarpaket med lunch och middag: 699 kr 
Information: Idrotter, lunch x2 samt middag x2

Deltagarpaket med boende i dubbelrum: 1899 kr (Se alternativt hotell under Kost och logi högre upp)
Information: Idrotter, frukost x2, lunch x2, middag x2 samt övernattning x2 i delat dubbelrum. (Väljs endast av dig som delar rum med din medföljare eller i förväg bestämt att dela rum med annan deltagare)

Deltagarpaket med boende i enkelrum: 3899 kr (Se alternativt hotell under Kost och logi högre upp)
Information: Idrotter, frukost x2, lunch x2, middag x2 samt övernattning x2 i enkelrum.

Medföljare

Medföljarpaket med lunch: 499 kr
Information: Lunch x2

Medföljarpaket med lunch och middag: 699 kr 
Information: Lunch x2 samt middag x2

Medföljarpaket med boende i dubbelrum: 1899 kr (Se alternativt hotell under Kost och logi högre upp)
Information: Frukost x2, lunch x2, middag x2 samt övernattning x2 i delat dubbelrum. (Väljs endast av dig som delar rum med en deltagare)

Medföljarpaket med boende i enkelrum: 3899 kr (Se alternativt hotell under Kost och logi högre upp)
Information: Frukost x2, lunch x2, middag x2 samt övernattning x2 i enkelrum.

Start Your Impossible Camp T-shirt: 250 kr

 


Kontakt

Kost & logi, registrering, profilkläder, fakturering
Carina Forslund
Sveriges Paralympiska Kommitté
carina.forslund@parasport.se
08-699 62 59

Projektledare, ledsagning, övriga frågor
Felicia Grimmenhag
Sveriges Paralympiska Kommitté
felicia.grimmenhag@parasport.se
08-699 62 97

Eddie Björketun
Parasport Stockholm
eddie.bjorketun@parasport.se
08-525 085 56

 

Detaljer

Start:
maj 20, 2022 @ 8:00 f m
Slutar:
maj 22, 2022 @ 5:00 e m
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:

Plats

bosön
Bosövägen 2
Lidingö, 18147
+ Google Map