Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Start Your Impossible Camp – Falun

februari 22, 2019 - februari 24, 2019

Start Your Impossible Camp – Falun

Start Your Impossible Camp är ett läger för dig som är intresserad av att testa någon ny parasport eller fortsätta utvecklas i din befintliga parasport. Under varje år arrangeras sex stycken olika läger runt om i Sverige för att få tjejer, killar, barn, unga och vuxna med en funktionsnedsättning att ta steget in i idrotten oavsett ambitionsnivå.

Start Your Impossible Camp sker under ledning av engagerade och kunniga ledare med relevant och idrottsspecifik utrustning. Dessutom är våra största stjärnor på plats för att inspirera morgondagens paraidrottare. Vi vill skapa möjligheten att utöva sport tillsammans med andra i samma situation och få dessa individer att ta del av svensk parasport. Med hjälp av tät kontakt med de lokala klubbarna vill vi skapa en naturlig väg in i föreningslivet och en framtida idrottskarriär.

Anmälan stängd – nästa läger att anmäla sig till är i Jönköping.

Priser

Deltagare
Deltagarpaket 1: 800:- inklusive måltider* och hotell från fredag till söndag (del i dubbelrum)
Deltagarpaket 2: 1200:- inklusive måltider* och hotell från fredag till söndag (enkelrum)
Deltagarpaket 3: 400:- inklusive måltider** fredag till söndag (ej hotell eller frukost)

*Fredag: middag. Lördag: frukost, lunch och middag. Söndag: frukost och lunch
**Fredag: middag. Lördag: lunch och middag. Söndag: lunch

Medföljare/assistent
Hotellpaket: 1600:- inklusive måltider* och hotell från fredag till söndag (del i dubbelrum)
Enbart måltidspaket: 540:- inklusive måltider** fredag till söndag (ej frukost)

*Fredag: middag. Lördag: frukost, lunch och middag. Söndag: frukost och lunch
**Fredag: middag. Lördag: lunch och middag. Söndag: lunch

Transport

Möjlighet till transporthjälp mellan våra arenor och hotell finns men är begränsad och du behöver kunna förflytta dig till ett vanligt passagerarsäte. Vi kan hjälpa till med transporter om du kan sitta i ett vanligt säte i bilen och har en manuell rullstol.

Hotell

För er som reser och behöver övernattning så har vi förbokat rum på Scandic Lugnet som ligger på Svärdsjögatan 51, 791 31 Falun från fredagen den 22 februari till söndagen den 24 februari. Rummen vi bokat är standardrum samt ett begränsat antal handikapprum för dig som verkligen behöver detta. Är du osäker på bredd på dörrar och om rummen fungerar för just dig så behöver du själv ta kontakt med Scandic Lugnet. Kontaktuppgifter till Scandic Lugnet finner du under rubriken kontaktuppgifter. Observera att rummen bokas via oss efter att du registrerat din anmälan och att du själv endast hämtar information om hotellet och rummens utformning.

Assistans/ledsagning
Under lägret har vi begränsade möjligheter att ordna med assistans/ledsagning och har du det behovet behöver du ordna med detta själv. Kontakta oss om du har frågor och funderingar.

Upplägg

Vi erbjuder parasport inom följande skadeklasser: (R) parasport för dig med rörelsenedsättning | (S) parasport för dig med en synnedsättning | (U) parasport för dig med en utvecklingsstörning Mer information om varje parasport hittar du här.

Tiderna för incheckning och registreringen på fredagen samt avslut på söndagen är fasta för att du som deltagare lättare ska kunna planera din resa till och från Falun. Observera att den alpina skidåkningen kommer att vara ca 45 minuters bilresa utanför Falun. Övriga tider för de olika idrotterna kan komma att justeras.

Schema

Fredag
16:00-18:00 Incheckning och registrering 17:00-18:00 Mingel 18:15-19:00 Uppstartträff 19:00-20:00 Middag 20:00-21:00 Föreläsning

Lördag
Parasporter: Elhockey | Rullstolsrugby | Paraishockey | Bordtennis | Badminton | Rullstolstennis | Paracykel | Längdskidor | Rullstolsdans

07:00-08:30 Frukost för boende på hotellet
09:00-17:30 Idrottspass inkl lunchpaus
18:30-19:30 Middag

Söndag
Parasporter: Stående | Sitski | Biski | Skikart

07:00-08:00 Frukost
08:00-09:00 Transport
09:00-16:30 Idrottspass inkl lunchpaus
16:30 Transport

Kontakt

Dalarnas Parasportförbund
Pär Uhlin
E-post: par.uhlin@dalaidrotten.se
Telefon: 073-678 82 44

Svenska Parasportförbundet & Sveriges Paralympiska Kommitté
Stefan Jansson
E-post: stefan.jansson@parasport.se
Telefon: 08-699 62 48

Scandic Lugnet
Anita Arusell
E-post: falun@scandichotels.com
Telefon: 023-669 22 00

Detaljer

Start:
februari 22, 2019
Slutar:
februari 24, 2019
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:

Plats

Falun
Falun, + Google Map