juli 5, 2019 - 4:43 e m

Nicolina ett steg närmare Tokyo

Under de internationella kvaltävlingarna i Fort Wayne, USA har Nicolina Pernheim tagit viktiga kvalpoäng inför Paralympics och Tokyo 2020. 

Efter att ha förlorat första matchen tog sig Nicolina in i turneringen igen och i bronsmatchen mot Turkiskan Duygu Cete Artar fick hon revansch från sist de möttes. Svenskan vann matchen, och tar på så sätt med sig viktiga kvalpoäng och en bronsmedalj hem.
– Det var riktigt skönt att få revansch och ta medalj.

Tävlingen, IBSA Judo International Qualifiers, ger mest kvalpoäng under 2019 då det är årets största internationella tävlingen med motstånd från hela världen. I och med Nicolinas tredjeplats har hon skaffat sig en bekväm position när det kommer till att ta en plats i Tokyo och paralympics 2020.
– Det är denna tävlingen man haft som mål hela året och att nu ta brons är en väldigt skön känsla! Nu ska det krävas mycket för att jag ska mista en plats i Paralympics. Berättar en nöjd och något lättad Nicolina.

Nästa stora tävling där det kan samlas in ytterligare poäng blir EM i Genova, Italien. Då målet, precis som alltid, är att ta medalj.
– Jag går in som vanligt med siktet på en medalj. Säger Nicolina Pernheim över telefon från USA.

Nu väntar några lugnare dagar på hemmaplan innan uppladdningen och träning inför EM återupptas.

Nyhetsarkiv