augusti 25, 2020 - 9:39 f m

Ett år kvar till Paralympics

Nedräkningen har börjat – igen. 365 dagar återstår till spelen i Tokyo 2021.

Nu, mellan den 25 augusti och 6 september, skulle Paralympics i Tokyo ägt rum. Förebilder skulle ha skapats, drömmar hade uppfyllts och liv skulle ha förändrats för alltid. Men det blev inte som planerat.

Istället för “Invigning av Paralympics” lyder rubriken återigen “Ett år kvar till Paralympics”. Vi står inför historiens första framskjutna Paralympics. Alltså något som ingen annan, någonsin, varit med om.

– Vi börjar alla från noll och det handlar om att se möjligheter istället för hinder. Vi försöker ge våra aktiva de absolut bästa möjligheterna för att kunna ställa om inför nästa år, säger Ines Lopes, truppansvarig.

>> Så fortsätter kvalen mot Paralympics i Tokyo

I en enkät, till de paralympiska kandidater som är aktuella för spelen i Tokyo nästa år, säger majoriteten att de ser positivt på de framflyttade spelen. Viktoria Karlsson, längdhopp, är en av dem.

– Eftersom jag har gjort vissa förändringar inför den här säsongen så ser jag det som positivt att jag får ytterligare ett år att slipa på de detaljerna. Dessutom har jag varit skadad under sommaren så för mig passar det bra att tävla 2021 istället, säger hon.

Det finns dock glada nyheter för den som längtar ihjäl sig efter Paralympics. Den 26 augusti släpper Netflix en serie vid namn Rising Phoenix. Serien handlar om historien om Paralympics, hur tävlingarna blivit världens tredje största idrottsevenemang och hur de påverkat världens syn på personer med funktionsnedsättning.

Se trailern här

Nyhetsarkiv