mars 4, 2021 - 11:04 f m

Ett år kvar till Paralympics i Peking 2022

Om exakt ett år, den 4 mars 2022, invigs Paralympics i Peking 2022. Sveriges Paralympiska Kommitté ser fram emot att skicka en slagkraftig trupp till spelen.

För drygt tre år sedan tog Sverige sin senaste medalj i Paralympics genom Zebastian Modin som vann silver i sprint i PyeongChang tillsammans med guiden Robin Bryntesson. Det var Sveriges enda medalj under spelen i Sydkorea.

För att återigen ta sig uppåt i medaljligan har det arbetats hårt med att identifiera de nyckelfaktorer som krävs för att kunna nå den internationella toppen.

  • Heltidssatsande aktiva och ledare 
  • Prioritera presterande idrotter 
  • Stötteapparaten runt idrotten

– För att hänga med internationellt har vi identifierat de delar i verksamheten som vi måste fokusera extra på. Det kommer att vara kompetenta och kontinuerliga ledarstaber under lång tid och möjlighet till heltidssatsande aktiva. Vi är på god väg och jag vet att vi har en ljus framtid att se fram emot, säger Niclas Grön. 

Höga krav

Spelen i Peking kommer ställa höga krav på de aktiva då det både är stor tidsskillnad men också hög höjd för alpint och främst för längd- och skidskytte. 

– Det finns extremt hög kompetens i den här gruppen och våra ledarstaber håller hög internationell klass. Jag känner mig trygg att vi tillsammans kommer kunna skapa de bästa förutsättningarna för våra aktiva.

Tävlingarna i Peking inleds den 5 mars 2022, men invigningen är redan den 4 mars och avslutning den 13 mars.

Tre senaste vinterspelen

Vancouver 2010
Medaljligan: 18
Medaljer: 2 brons

Sotji 2014
Medaljliga: 11
Medaljer: 1 guld, 2 silver och 1 brons

PyeongChang 2018
Medaljliga: 21
Medaljer: 1 silver

Nyhetsarkiv