Håkan Ericsson var fanbärare under invigningen i Paralympics 2000. Nu 21 år senare är han återigen med och bidrar till svenska framgångar.

augusti 16, 2021 - 3:39 e m

Etac stöttar svenska truppen

Håkan Ericsson och Bo Lindqvist skördade stora framgångar under sina aktiva karriärer som paralympier. 21 år efter deras sista spel i Sydney 2000 är de återigen med och bidrar till svenska framgångar, men nu genom sitt företag.

När Sveriges Paralympiska Kommitté hörde av sig och behövde hjälp inför spelen i Tokyo var Etac och Håkan Ericsson inte sena att tacka ja. Både Ericsson och Bo Lindqvist har stora personliga framgångar från Paralympics och nu är de med och stöttar genom sitt företag Etac.

– Under 80-90-talet var vi en stor sponsor till parasporten i Sverige och jag har själv varit med i fem paralympiska spel så vi har en stor och fin relation till Paralympics, berättar Håkan Ericsson.

Har ni någon idrott som ni ser fram emot extra mycket under Paralympics?  
– Jag kommer att följa många grenar och extra spännande blir det i de grenar där svenskar slåss om medaljer. Sedan tycker jag det alltid är kul att följa debutanterna som har framtiden för sig.

Om Etac:

  • Etac är ett expansivt företag som erbjuder produkter för personer med nedsatt rörelseförmåga samt produkter och tjänster till sjukhus, sjukhem och hem. Vi profilerar oss genom att vara ett företag med kompetent personal som erbjuder flexibla lösningar och produkter i världsklass.

    Etac-koncernen
  • Etac har expanderat till en av Sveriges ledande aktörer inom hjälpmedelsbranschen. Vi finns förutom i Sverige även i Norge, Danmark, England, USA, Tyskland och Holland. Vår exportavdelning säljer via distributörer till stora delar av världen. 

    40 års utveckling av hjälpmedel som sätter nya standarder
  • Sedan 1973 har vi utvecklat produkter för att göra det möjligt för människor att leva i frihet och självständighet . Våra produkter har utvecklats i nära samarbete med etablerade designers samt vårdpersonal och användare. Detta har resulterat i en ergonomisk design och kvalitet som är unik på marknaden. Som ett bevis på produkternas goda form har vi under åren erhållit ett antal svenska och internationella designpriser.
  • Vi har brutit ny mark i vårt industri i fyrtio år – genom att alltid sträva efter att låta människor leva och drömma obehindrat – oavsett fysiska förutsättningar. Och det är vad vi kommer att fortsätta göra.

Nyhetsarkiv