Bordtennisspelaren Emil Andersson gör sig redo att slå till bollen.

augusti 16, 2021 - 7:00 f m

”Dags att dra på gamefacet”

På två Paralympics har det blivit två medaljer. Inför sitt tredje Paralympics har Emil Andersson målet klart för sig.
– Det är såklart att vara med och slåss om medaljerna, säger bordtennisspelaren.

Till spelen i Tokyo skickar Sverige fem bordtennisspelare. Tillsammans med sportskytte är det den idrotten med flest utövare i den svenska truppen.

Emil Andersson är ett av medaljhoppen. Han tävlar både individuellt och i lag (tillsammans med radarpartnern Linus Karlsson).

– Det ska bli riktigt skoj att åka till Paralympics. Jag har sett fram emot det här – ett år extra till och med, säger han.

– Det ska bli kul att spela matcher som betyder något igen. Det var två år senast jag spelade ett stort mästerskap (EM i Helsingborg 2019, reds.anm).

Försökt hålla uppe matchformen

Hur är formen?
– Den känns bra, det gör den absolut. Det har varit färre matcher så vi har försökt träna mycket på matcher på träning för att försöka hålla upp någon sorts matchform.

Har du kunnat få till den där riktiga matchnerven?
– Det är just det som har varit det svåraste. Linus och jag har haft fördel av att ha kunnat spela några seriematcher i ligan medan andra kanske inte har fått några matcher alls.

Ska slåss om medaljerna

Emil Andersson har medaljer från två Paralympics – ett individuellt brons från London 2012 och ett lag-brons från Rio de Janeiro 2016.

För sitt tredje Paralympics är målet klart.

– Det är såklart att vara med och slåss om medaljerna. Det är det varje gång det är mästerskap. Är formen där och det känns bra i kroppen är medaljer ett rimligt mål.

Vad ser du fram emot mest just nu?
– Det är nog att få spela den första matchen. Att stå i hallen och hagen och känna att nu gäller det, nu är det dags att dra på gamefacet och kämpa och slita för varje poäng. Det har man saknat.


Läs mer om den svenska truppen.

Nyhetsarkiv