september 18, 2019 - 8:36 e m

EM-guld och medaljregn i Helsingborg

Anna-Carin vinner EM på hemmaplan i Helsingborg Arena och förvaltar favoritskapet på absolut bästa sätt. 3-1 i finalen mot italienskan Brunelli. Sverige tog ytterligare hela fem brons i singelspelet. 

Svenska medaljerna

Guld: Anna-Carin Ahlquist  Brons: Nicklas Westerberg, Ingela Lundbäck, Alexander Öhgren, Emil Andersson och Daniel Gustafsson  ITTF European Para Championship 20199 A Helsingborg

Text: Svenska Bordtennisförbundet

Seedad som nummer ett i tävlingen och som affischnamn för hela turneringen kom Anna-Carin Ahlquist in i turneringen, en hel del press på hennes axlar redan då. Under onsdagen så hade Sverige sex spelare i semifinal och en efter en föll de ifrån men ensam vinnare från Sverige var endast Anna-Carin Ahlquist kvar. Ännu mer press inför finalen således.

Men som vi alla har lärt känna Anna-Carin så är det inget hon berörs av speciellt. Hennes fokus på sin egen prestation och det hon själv kan påverka gör att det inte verkar bekomma henne att hon spelar EM-final.

Motståndaren Michaela Brunelli från Italien hade hon redan besegrat i denna turnerings inledande gruppspel så att taktiken fanns där visste hon men nu var det en ny match.
– Hon (Brunelli) spelade otroligt bra så jag är så glad över att jag kunde vinna. Fråga mig inte om taktiken för den minns jag inte nu, säger Anna-Carin och fyrar av sitt skratt som smittar som inget annat.

Vid ledning 2-0 i set skaffade sig Anna-Carin matchboll men den gick förlorad och sedan även setet men Anna-Carin kom tillbaka med ett strålande fjärde set som vanns med klara siffror och guldet var säkrat.
– Det känns makalöst och det är kanske mitt bästa EM-guld med tanke på hur året har varit. Det känt helt fantastiskt med att få vinna på hemmaplan här i Helsingborg med alla vänner och familj här på läktaren. Jag är en känslomänniska i grunden och denna tävling har varit en bergochdalbana med både tårar och skratt, fortsätter Anna-Carin med ännu ett skratt klingande i slutet på meningen,

Anna-Carin är genom att vinna tävlingen kvalificerad till Paralympics i Tokyo 2020 men det är inte helt klart.
– Nej, jag behöver spela två stycken tävlingar till för att få ihop det antal tävlingar som krävs för att bli kvalificerad men annars är jag genom denna seger klar för Tokyo, avslutar en mycket glad Anna-Carin Ahlquist.

Nyhetsarkiv