september 27, 2019 - 3:26 e m

EM går till historieböckerna – bästa utdelningen någonsin

Hur sammanfattar du mästerskapet?
Mästerskapet blev en succé. Vi visade upp Parabordtennis från sin bästa sida med spännande och välspelade matcher. Arrangemanget var mycket bra, perfekt hall och bra boende och mat. Den härliga svenska loungen var också ett stort plus. Och självklart – alla våra medaljer höjer ju upp vår helhetsbild av mästerskapet.

Vad är du mest nöjd med?
Resultatmässigt alla våra medaljer såklart. När det gäller resultat på mästerskap är det alltid medaljerna som vi kommer att minnas. Annars är jag mycket nöjd med hur vi lyckades jobba som ett team hela den stora truppen. Med ledare var vi nästan 30 personer i truppen och det är inte så lätt att få alla att dra åt samma håll – men det lyckades vi mycket bra med!

Tio medaljer på ett EM – har vi någonsin tagit fler?
Med nuvarande spelsystem har vi aldrig tagit fler på ett EM. 1995 med ett spelsystem med fler klasser lyckades Sverige ta några fler än nu.

Daniel Ellermann jublar ikapp med Daniel Gustafsson som vann både ett brons och ett silver under mästerskapet.

Vem överraskade mest på dig?
Jag säger Nicklas Westerberg även om jag vet vilken hög kapacitet han har. Men med lägre seedning och den tuffa lottning han hade så var det en överraskning att han gick ända till semifinal. Vändningen i avgörande set mot världsettan, världsmästaren och Paralympiska mästaren Bayley var fantastisk.

Hur ser framtidsutsikterna ut?
Vi hade många unga spelare med i truppen och för dem var det en mycket bra erfarenhet att delta på mästerskapet. Bakom dem finns ännu fler spelare som också kör på mycket målmedvetet. Det är fortfarande en bit upp till de allra bästa men utsikterna är goda skulle jag vilja säga.

Nu ställer vi in siktet mot Tokyo 2020!

 


Läs mer: Samtliga svenska medaljörer

Nyhetsarkiv