augusti 22, 2019 - 3:01 e m

EM-brons till Etzner Jakobsson

Louise Etzner Jakobsson och hästen Zernard har gjort det igen – vunnit en mästerskapsmedalj. 

Under torsdagens paradressyr kunde Sveriges stora medaljhopp, Louise Etzner Jakobsson och hästen Zernard, infria alla förväntningar och ta hem Sveriges första medalj under Europamästerskapet, en bronsmedalj. Hon var näst sist att rida och efter sitt program stod det klart att henne 72,902 placerade henne som trea, med en ryttare kvar.

45 nervösa minuter senare stod det klart att brittiskan Nicky Greenhill, inte kunde slå svenskan som kunde pusta ut.

Se Louise Etzner Jakobssons bronsprogram:

 

Det var en medalj som under onsdagen såg ut att vara förlorad då hästen Zernard inte alls var sig lik.

– Jag var förtvivlad och undrade hur jag skulle bära mig åt i dag, men det gick ju, säger Etzner Jakobsson.

– Han var tusen gånger bättre än i går. Då satt hela resan i honom och han var så trött. Jag är jättenöjd med allt utom med haltryggningen. Den har vi haft fruktansvärt svårt för och så har han blivit så himla duktig. På framridningen har han haft jättefina ryggningar och jag får ta på mig att det inte blev bra. Jag tror att det är jag som lägger på lite spänning.

Foton från EM i Rotterdam

Para-Dressage FEI European Championship Rotterdam 2019

Nyhetsarkiv