Nicola St Clair Maitland

Vägen till idrotten

Som 9-åring tog Nicolas mamma henne till vad hon trodde var en lätt och rolig simskola i Nacka HI, men som istället visade det sig vara riktiga simträningar. Nicola blev tillsagd redan efter första träningen att nästa gång ta med sig vattenflaska; och en riktig baddräkt. Det blev starten på en satsning inom simning där Paralympics är det långsiktiga målet. På vägen dit vill Nicola plocka på sig mer mästerskapsmedaljer i EM och VM.

” Jag vågar ta ut mig och
verkligen ta i hela vägen ut”

Mina styrkor som idrottare
“Jag gör det jag ska och jobbar alltid hårt.”

Målet

Det långsiktiga målet är ju Paralympics, men på vägen vill Nicola plocka på sig mer mästerskapsmedaljer i både EM och VM.

Fakta om Nicola

Idrott: Simning
Klubb: Södertälje Simsällskap
Ort: Rönninge
Födelseår: 2003

Sociala medier

Instagram: wheels_not_heels
Facebook: Nicola St Clair Maitland
Hemsida: swimmeronwheels.com

Meriter

Titlar: Två EM-brons: 50m fjäril och 100m ryggsim

2014-2016

Elever 2014-2016

Eleverna i Elitidrottskolans andra årskull har bärgat hem mängder av världscupsvinster och medaljer av ädlaste valör från EM och VM. Hittills en guldmedalj i Paralympics till Sverige.

2012-2014

Elever 2012-2014

Eleverna i historiens första klass i Elitidrottskolan hade året som de gick ut tillsammans skördat åtta Paralympiska medaljer till Sverige. Två guld, tre silver, tre brons

2019-2021

Elever 2019-2021

Elitidrottsskolans fjärde årskull har en extremt stor potential till att bli, inte bara Sveriges bästa, utan även världens bästa atleter inom sina respektive idrotter. Här finns både talang, vilja och ambition för att nå hela vägen till toppen.

2016-2018