Louise Jannering

Intresset för cykel har funnits sedan tidig ålder då Louise cyklade en hel tandemcykel med sin familj som liten. Hon har alltid tyckt om fart och den frihetskänsla hon får på cykeln. Därför låg det inte långt borta att testa en racertandem när Louise som 18-åring var på ett prova på-läger för parasport. Hon gick på några träningar och ställde kort därpå upp i en mindre tävling och sedan den dagen har hon varit fast. Det är själva tävlingsmomentet som är hennes favoritdel med cyklingen.

“Min disciplin och mitt pannben
är mina största styrkor”

Målet
“Att bli så bra jag över huvud taget kan bli. Den dagen jag lägger ner min elitsatsning vill jag känna att jag gjorde allt jag kunde för att nå så långt som möjligt. Ett annat stort mål är att ta mig till Paralympics i Tokyo nästa år och att få allt bättre placeringar i världscupen.”

Vad är dina största styrkor?
“Min disciplin och mitt pannben. Jag är bra på att följa en i förtid utarbetad plan och att ge precis allt jag har för dagen under tävling.”

Fakta om Louise

Idrott: Tandem, Paracykel
Klubb: SMACK
Födelseår: 1997

Meriter

Silver och brons i världscupen samt en sjunde plats på VM.

2014-2016

Elever 2014-2016

Eleverna i Elitidrottskolans andra årskull har bärgat hem mängder av världscupsvinster och medaljer av ädlaste valör från EM och VM. Hittills en guldmedalj i Paralympics till Sverige.

2012-2014

Elever 2012-2014

Eleverna i historiens första klass i Elitidrottskolan hade året som de gick ut tillsammans skördat åtta Paralympiska medaljer till Sverige. Två guld, tre silver, tre brons

2019-2021

Elever 2019-2021

Elitidrottsskolans fjärde årskull har en extremt stor potential till att bli, inte bara Sveriges bästa, utan även världens bästa atleter inom sina respektive idrotter. Här finns både talang, vilja och ambition för att nå hela vägen till toppen.

2016-2018