september 6, 2017 - 3:18 e m

Wimbledonmästaren tar sikte mot Paralympics

Det blev en historisk Grand Slam-titel i Wimbledon för Stefan Olsson under sommaren. Nu, bättre än någonsin, är blicken riktad på nya titlar. “Har aldrig varit såhär bra”.

Se reportaget där Stefan Olsson berättar om känslorna efter sin livs viktigaste serv och drömmen om ytterligare ett Paralympics.

Vi möter Stefan Olsson utanför tennishallen i Falun. Det är här, i lugnet, han har skapat den världstennisspelare han är. I somras tog han sin första Grand Slam-titeloch inte vilken som utan den i Wimbledon. En titel som för den 30-årige svensken är belöningen efter år av hårt slit.

– Det är den största singeltiteln som jag vunnit någonsin. Jag trodde att jag var tillbaka på mitt max till 2016 men det har visat sig vara 2017 som är året då allt fungerar, säger han med ett leende.

Det är inte bara tennisen som fungerat under 2017, utan även familjelivet. I januari blev Stefan pappa åt sonen Vincenzo och han menar att det är kanske den största anledningen till framgångarna under året.

– Nu finns det någonting mer än bara tennisen, det finns något att komma hem till även om jag älskar min fru över allt annat också. Det är inte bara äta-sova-skita tennis längre.

Det är drygt en månad sedan han kastade upp bollen och servade hem sin första Grand Slam-titel i Wimbledon. En serv som gjort en vidare satning på tennisenverklig. En serv som bevisar för tennisvärlden att en 30-årig svensk är bättre än någonsin. En serv som fått Stefan Olsson att blicka fram mot Paralympics i Tokyo 2020.

– Att kanske avsluta karriären med en sådant stort mästerskap vore drömmen.

Nyhetsarkiv