Zebastian Modin och hans ledsagare Jerry Ahrlin, Robin Bryntesson och Emil Jönsson Haag åkte i mål på 05:44:10 på Vasaloppet 2020. Foto: Vasaloppet

mars 3, 2020 - 7:28 e m

Efter Vasaloppet – nu laddar Zebastian Modin om för VM och världscupfinal på hemmaplan

Foto: Vasaloppet

I söndags tog han sig igenom Vasaloppet tillsammans med guiderna Jerry Ahrlin, Robin Bryntesson och Emil Jönsson Haag i värsta tänkbara förhållanden och fortsätter därmed att pusha gränserna för vad som är möjligt och inte.

>> SVT: Modin hyllas av ledsagarna efter Vasaloppet

Redan under tisdagen när vi får tag på Zebastian via telefon är han åter i träning. Förberedelserna är igång inför VM och världscupfinal på hemmaplan i Östersund med start den 12 mars.

– Jag kör ett lättare återhämtningspass idag på en timme, det är skönt att jobba igenom kroppen lite, säger han bara två dagar efter Vasaloppet.


Zebastian Modin tog tre av tre segrar under förra årets världscupfinal i Östersund. Ska det bli en repris även 2020?

Den 12 mars är det alltså VM-premiär i paraskidskytte och bara en vecka senare, i direkt anslutning till världsmästerskapet, ska den totala världscupen i paralängdskidor avgöras. Allt på Zebastians hemmabana, Östersunds skidstadion.

TV: Unik inblick i landslagets vallabod

– Det ska bli kul att få tävla och särskilt på hemmaplan. Östersund är den perfekta platsen för de här typen av event, allt finns här. Det är bra faciliteter, bra banor och dessutom är Östersund en riktig skidstad.


  • World Para Biathlon Championships 2020, 11-15 mars
  • World Para Nordic Skiing World Cup Final, 17-22 mars
  • World Para Alpine Cup Final, 23-29 mars
  • Para Ice Hockey European Championships, 16-26 april

Zebastian inleder tävlandet först den 14 mars när VM-sprinten ska avgöras. Men förhoppningarna på medalj är låga.

– Jag har inte fokuserat på skidskytte det här året så mina chanser på en bra placering är ganska låga. Sen vet man aldrig med skidskytte, har jag lite flyt så kan allt hända, säger Modin.

Kan bli fjärde raka totalsegern
Däremot finns det desto mer att hoppas på vad det gäller världscupavslutningen i paralängdskidor. Zebastian leder just nu världscupen och har möjlighet att vinna totalen för fjärde gången i rad.

– Det kommer bli väldigt tufft, har man en dålig dag av tre så är det kört. Den här säsongen är den tuffaste på många år. Mycket talar för att allt kommer avgöras i sista loppet (22 mars) som är 30 kilometer klassiskt. Jag hoppas att jag kan dra nytta av både hemmabanan och stödet från Östersund. 


Gör som tusentals andra – följ oss på Facebook

 

Nyhetsarkiv