mars 11, 2018 - 1:26 e m

Efter tunga starten: ”Nu kan allt bara bli bättre”

Allt såg så bra ut. 4-0 mot Kanada efter två omgångar. Sen rasade allt. ”Vi hade dem på gaffeln men tappar matchen”, säger Viljo Pettersson Dahl.

Under söndagen väntade två tuffa matcher för Sverige i rullstolscurlingen, Kanada och USA. Två omgångar in i matchen mot en av guldfavoriterna, Kanada, hade Sverige en ledning på 4-0. Då hände något. Flera enkla misstag gjorde att Kanada snabbt kunde gå om och förbi och tillslut vinna matchen enkelt med 8-4.

– En bra dag så vinner vi den matchen. Vi hade dem på gaffeln men tappar matchen fullständigt. Vi hittar inte riktigt farterna på isen och siktet är inte där det brukar. Nu handlar det om att hitta grundspelet igen, säger skippern, Viljo Pettersson Dahl.

Under kvällen ställdes sedan Sverige mot USA. En match där Sverige inte alls kom upp i den nivå som de normalt brukar spela på.

– Energinivån var ganska låg hela den matchen. Jag tycker att övriga laget spelar ganska bra men jag kommer inte alls upp i nivå, säger Viljo Pettersson Dahl.

En bit in i USA-matchen valde Sverige att byta ut Pettersson Dahl och plocka in Zandra Reppe för att få in lite ny energi. Något som dessvärre inte gav någon större effekt.

– Viljo har inte riktigt hittat feelingen med isen under de här matcherna. Det är lätt att tappa självförtroende och försöka börja ändra på sitt normalt så trygga spel, säger förbundskaptenen Peter Narup.

Vem kommer vara skipper under fortsättningen?
– Vi har väldigt stort förtroende för Viljo och vi vet hur grymt bra han är. Han kommer att hitta tillbaka till sitt normala jag, det vet jag.

Hur ser du på fortsättningen?
– Jag ser fram emot fortsättningen. Vi vet att vi inte behöver vinna alla matcher för att nå topp sex som är vårt mål med Paralympics och nu kan allt bara bli bättre, avslutar Viljo.

Nyhetsarkiv