april 15, 2019 - 8:53 f m

Sim-VM har fått ny tävlingsort

I januari fråntogs Malaysia värdskapet av sim-VM 2019 efter sitt kontroversiella beslut att porta alla tävlande från Israel. Nu har IPC (International Paralympic Committee) presenterat ny tävlingsort – London. 

Det har varit många turer om vilka som ska stå värd för para-VM i simning 2019 efter att den Internationella Paralympiska Kommittén valt att frånta Malaysia mästerskapet. Ett beslut som kom i slutet av januari då det framkom att Malaysia valt att porta alla tävlande från Israel.

–  När ett värdland exkluderar idrottare från en specifik nation av politiska skäl har vi absolut inget annat alternativ än att titta efter en ny värd för mästerskapet, sa IPC:s ordförande Andrew Parsons enligt BBC.

Nu, tre månader senare, står det klart att det blir Storbritannien och London som ska arrangera mästerskapet istället. London har extremt stora erfarenheter kring paratävlingar och arrangerade så sent som 2012 Paralympics.

– Vi är väldigt glada att kunna presentera London som värdstad för VM i simning 2019. Jag kan inte nog tacka borgmästaren i London, UK Sport och brittisk simning för att ha axlat det här mästerskapet, som dessutom är en viktig kval-tävling till Tokyo 2020, med så kort varsel, säger IPC:S ordförande Andrew Parsons i ett pressmeddelande.

Runt 600 simmare från 60 länder kommer att tävla under världsmästerskapet som går av stapeln mellan den 9 och 15 september.

Läs mer: Mästerskapskalender 

Nyhetsarkiv