mars 12, 2019 - 10:00 e m

Ebba Einarsson berörde de andra Vinnarskallarna till tårar med sin historia

Ebba Einarsson berörde de andra deltagarna till tårar under middagen i Vinnarskallar. Berättade om den tuffa tiden och om hur livet förändrades på några timmar.

Det blev en tårfylld historia i kvällens avsnitt av Vinnarskallar när Ebba Einarsson var i fokus. Under middagen öppnade 19-åringen upp sig inför de andra deltagarna och lämnade inte ett öga torrt med sin livshistoria.

– Jag kommer ihåg att jag skickar iväg ett sms till pappa och säger att det känns inte bra, det känns konstigt i ryggen. När jag lägger mig ner i sängen så kan jag inte somna, för att värken bara stegras, stegras och stegras. Jag ligger nog ungefär i två timmar, men det slutar med att jag bara gråter, berättar Ebba Einarsson i programmet.

Ett blodkärl hade brustit i ryggmärgen och orsakat en blödning, som resulterade i att hon blev förlamad från midjan och neråt. När det hände var Ebba 17 år gammal och hade bara några dagar innan tävlat i rodd-SM.

– Till en början sa de inte att det var bestående. Men sedan säger en läkare till mig att jag egentligen inte kommer kunna gå igen, du ska inte ha något hopp.

Under programmet berättar Ebba även om en annan händelse under sommaren som hon minns. En sommarfestival där Håkan Hellström spelade och hon för första gången dansade i en rullstol.

– Jag har ju aldrig dansat i rullstol och hade en så jäkla rolig kväll. Och han jag dansade fick mig att inse, att det här är inte så himla dumt.

Se klippet med Ebbas livshistoria:


Läs mer:

Marit Sundin chockar de andra vinnarskallarna

Niclas Rodhborn berättar sin historia

Ebba Einarsson om att vara med i Vinnarskallar

Nyhetsarkiv