september 2, 2019 - 1:34 e m

Ebba efter VM: “Bästa loppen någonsin”

Ebba Einarsson gör gör stora framsteg i sin pararodd-karriär. Under VM i Österrike förra veckan presterade hon bättre än någonsin och slutade sexa i B-finalen.

Våren 2018 satt hon för första gången i en pararoddbåt. Nu, ett år senare, är hon med i världseliten och krigar om platserna till Paralympics i Tokyo 2020.

– Det har varit en väldigt bra utveckling det senaste året och det känns väldigt kul att se vilka framsteg man har gjort, säger Ebba Einarsson.

Det var under förra veckans VM i Österrike som kvittot hon ville ha kom. Hon slutade sexa i B-finalen och visade att hennes utvecklingskurva pekar spikrakt uppåt. 

– Jag presterade mina bästa lopp någonsin. Så utvecklingsmässigt har det gått väldigt bra. Jag åkte ner till VM för att se hur pass bra jag hunnit bli under det senaste året och kurvan har absolut gått åt rätt håll, säger 19-åringen från Falkenberg.

Om knappt ett år finns pararodden med i det paralympiska programmet och drömmen om en plats lever fortfarande även om placeringen under VM inte räckte hela vägen då det var topp sju som kvalade in.

– Givetvis vore det en dröm att få representera Sverige i Paralympics men jag är väl medveten om utmaningarna som jag står inför. Så länge jag känner glädje och motivation till sporten kommer jag försöka nå dit.

Nästa möjlighet att kvala in sker under våren 2020 och för att förbereda sig optimalt inför det kommer hon att lägga in minst ett träningsläger i Kanada med start på måndag.

– Min coach bor I Vancouver så jag kommer åka dit under två veckor på träningsläger och även för att delta i Kanadas nationella mästerskap. Förhoppningsvis kan jag åka dit nästa år också för att förbereda mig optimalt till vårens kvaltävling till Paralympics.

– Man är fylld med energi och motivation efter förra veckan så nu är det bara att köra på, avslutar Ebba.

Nyhetsarkiv