januari 20, 2021 - 5:30 e m

Ebba Årsjö vann världscuppremiären 

Den svenska 20-åringen vann världscuppremiären i storslalom och krossade bland annat den åttafaldiga paralympiska guldmedaljören, Marie Bochet.  

Vilken världscuppremiär det blev för Ebba Årsjö. Hon var i ledningen efter första åket och hade hela 0,89 sekunder att gå på inför det andra. Köra säkert och bevaka ledningen var det dock inte tal om. När hon kom ner stod klockan på 58,87, hela 2,34 sekunder före ryskan Varvara Voronchikhina.

– Jag höll lite i handbromsen i första åket. Sen visste vi att de andra skulle gasa på ordentligt i andra och då var det bara att satsa fullt ut. Det är en fantastiskt känsla att komma ner och se att det lyser grönt på storbildsskärmen, jag kände att det var ett bra åk, säger Ebba.

SVT: Premiärsuccé – slog suveränen

Trea kom storstjärnan, Marie Bochet, som vunnit åtta paralympiska guld och dominerat världscupen de senaste åren.

– Jag vet hur stor hon är och vilka meriter hon har men under tävling är hon som vem som helst av mina konkurrenter.

Succéstart

I och med segern idag har Ebba nu vunnit totalt tre världscuptävlingar i storslalom, varav två från förra årets debutsäsong. 

– Det känns såklart väldigt bra och jag känner att jag är väldigt trygg i storslalom. Slalom och fartgrenarna kommer bli mer utmanande men nu är det bara att köra på, säger hon.

Övriga svenska åkare

Aaron Lindström körde tyvärr ur i första åket och Arvid Skoglund som låg på plats 26 efter första åket körde även han ur i det andra. 

Fler tävlingsdagar väntar

Tävlingsveckan i Schweiz har som tur är bara börjat. Imorgon torsdag är det återigen storslalom på schemat följt av två dagar med slalom. Det kan med andra ord bli en trevlig vecka i Schweiz för svensk del. 

Se hela resultatlistan här


>> Grattis Ebba Årsjö – 20 år

Nyhetsarkiv