mars 11, 2022 - 7:42 f m

Ebba Årsjö gick för medalj – kraschade och körde ur i storslalom

Dimman låg tätt i Yanqing när Ebba Årsjö var på väg mot ny medalj, men i kampen om guldet kraschade världsettan illa.

Storslalomens världsetta Ebba Årsjö var först ut av åkarna i den stående klassen och körde in på tiden 56,14. En tid som höll svenskan på första position tills att hemmahoppet Zhang Mengqiu korsade mållinjen och petade ner Ebba till silverpostition inföt andra åket, sju hundradelar upp till guldet.

I andra åket krävdes ett åk utan misstag för att sätta press på kinesiskan, och som näst sista åkare ut gick Årsjö ut aggressivt och hade kört till sig en ledning med 3,24 sekunder inför den avslutande delen och var på väg mot ny medalj. Men bara sekunderna senare krashade 21-åringen i ett otäckt fall efter att ena skidan högg och benen benen vek sig.
Ebba Årsjö gled av banan och blev liggandes vid sidan där hon tog sig över höger knä. Bårpulka kallades in, men efter ett tag reste sig Årsjö och kunde ses ta sig ner för backen på egen hand.

Efter racet gav förbundskapten Henrik Bergqvist en skadeuppdatering till SVT.
— Dom har gjort undersökning nu och det ser intakt ut i knät men vi ska vidare för undersökning sen för att se om det är är redo för imorgon då. Det är som ömt i knät, vi tror inte att det är något allvarligt, men det är bättre att ha hundraprocent koll så fort som möjligt.

Imorgon, lördag, väntar slalom. Om Ebba Årsjö, som är regerande världsmästare i disciplinen kan köra återstår att se.
— Jag tror prognosen är god för imorgon, sen får vi se vad som händer under dagen men Ebba är vid god mod. Givetvis är det tufft ömt och smärtar, men hon är van vid smärta så vi får se, säger Bergqvist.

Med Årsjö borta kunde kinesiskan Mengqiu Zhang enkelt åka hem sitt andra guld. Kanadas Mollie Jespen tog silvret och bronset gick till Andrea Rothfuss, Tyskland.

Nyhetsarkiv