mars 11, 2019 - 11:34 f m

Silver och brons för Nicolina och Oscar i Tokyo

Nicolina Pernheim och Oscar Widegren tog en medalj vardera i Tokyo mot tufft motstånd. På plats fick de även känna på staden och arenan som står värd för Paralympics 2020.

Under helgen kunde det svenska judolaget räkna in ytterligare två medaljer till troféskåpet. Detta efter att Nicola Pernheim och Oscar Widegren båda vunnit en medalj vardera under Tokyo International Judo Championships. 27-åriga Nicolina Pernheim vann en silvermedalj, efter en tuff finalmatch mot en sydkoreanska.

– Jag tyckte att jag började finalen bra, men hon lyckads kasta mig tyvärr. Det var samma tjej som jag förlorade mot i Rio också, så nästa match kanske det vänder, säger Nicolina Pernheim.

Under tävlingarna i Tokyo fick svenskarna känna på tidsskillnaden och staden där Paralympics 2020 kommer att avgöras. Med ett fullspäckat tävlings- och träningsschema framför sig, är det ändå mot Paralympics 2020 som Nicolina har siktet inställt på.

–  Det gäller att träna smart, så att man håller. Jag har inte varit toppad nu under tävlingarna, så det är kul att det går bra ändå. Jag är rankad 2:a i världen just nu, så det ser lovande ut inför Paralympics där jag satsar på att ta en medalj. Men man måste komma dit, säger Nicolina Pernheim.

Under tävlingen i Tokyo vann även Oscar Widegren sin första seniormedalj. 19-åringen vann ett brons efter tuffa matcher mot tävlande från Kazakstan och Japan.

– Det känns jättebra och som en dröm att ta min första seniormedalj. Det känns lite som äntligen och är väldigt motiverande, säger Oscar Widegren.

 

Nyhetsarkiv