juni 8, 2021 - 10:43 f m

Dubbla EM-medaljer i Polen

Text: Lukas Nordén, Svenska Friidrottsförbundet

I början av juni åkte sex svenska parafriidrottare till Polen för att tävla i årets Para-EM. Mästerskapet resulterade i två medaljer – ett silver och ett brons – vilka togs av längdhopparna Viktoria Karlsson och Tobias Jonsson. 

Mellan 1-5 juni var det svenska parafriidrottslandslaget på plats i Bydgoszcz i Polen för att jaga medaljer, och från Sverige deltog Per Jonsson (Längd, T13), Tobias Jonsson (Längd, T12), Viktoria Karlsson (Längd, T11), Olof Rydberg (Längd, T13), Jeffrey Ige (Kula, F20) och Niklas Almers (100m, T54). Det blev till slut Viktoria Karlsson och Tobias Jonsson som lämnade mästerskapet med varsin medalj. Viktoria tog silver och Tobias brons. 

Förbundskaptenen för parafriidrottslandslaget, Magnus Olsson är nöjd med två vunna medaljer, trots att hade hoppats på en tredje under den sista tävlingsdagen. Resultaten önskar han dock hade varit lite bättre. 

– Jag hade egentligen velat se bättre resultat på allihopa. Vissa tävlade för första gången på två år, vilket verkligen inte är optimalt när man ska tävla, men det är bara att gilla läget. Vi har i alla fall fått träna fullt ut, medan flera andra länder inte har kunnat göra det, säger Magnus Olsson till Svensk Friidrott. 

Till Paralympics i Tokyo finns det en manlig- och en kvinnlig kvotplats, vilka Magnus inte delat ut till någon aktiv än. Mästerskapet förra veckan var sista chansen för Sverige att få fler kvotplatser, något de tyvärr inte lyckades med. 

–  Vi försökte få fler kvotplatser nu i Polen genom att göra bättre resultat än vi gjort tidigare, vilket det inte var någon som gjorde. Man får inga kvotplatser av medaljer heller. Nu är det bara att hoppas att de resultaten vi gjort hittills ger kvotplatser, avslutar Magnus Olsson.

Nyhetsarkiv