november 10, 2020 - 5:41 e m

Digital träff med kandidaterna inför “De nya spelen”

Med mindre än nio månader kvar till Paralympics i Tokyo genomfördes ett digitalt möte för att öka motivationen ytterligare inför “De nya spelen”.

Den 4 november arrangerade Sveriges Paralympiska Kommitté en digital träff för att samla alla kandidater till Paralympics i Tokyo med anledning att informera om nuläge samt inspirera varandra till att fortsätta hålla uppe fokus på spelen.

– Vi ville förmedla att TOKYO 2020 planeras att genomföras i en enklare version jämfört med tidigare. Allt för att säkra varje individs hälsa och säkerhet i och med covid-19. Alla arenor är bekräftade, den paralympiska byn likaså och det finns ett tävlingsschema som vi alla har att förhålla oss till. All den här informationen underlättar vårt arbete framöver, både som organisation och som aktiv, säger truppledaren Ines Lopes.

– Dessutom ville vi skapa inspiration kring det vi kan påverka. Det viktigaste för oss är vår egen insats hemma för att nå de mål vi har satt upp. Träningen vi lägger ner nu kan vara skillnaden mellan framgång eller inte.

Det här är första gången som paralympiska kandidater träffas på det här och responsen var bara positiv.

– Vi var ungefär 60 deltagare på mötet och den respons jag fått in efteråt är bara positiv. Det känns bra att kunna hitta lösningar som kan ge våra kandidater bättre förutsättningar inför nästa år, avslutar Ines.


>> Läs mer: Fyra nya namn får klartecken till Tokyo

Nyhetsarkiv