Sportskytten Joackim Norberg håller upp en pistol.

augusti 21, 2021 - 10:01 f m

”Det är det här man har tränat för i tre, fyra år”

På grund av en bruten arm har uppladdningen inför Paralympics inte gått som planerat för sportskytten Joackim Norberg.
– Jag ska vara närvarande och fokusera på varje enskilt skott som jag skjuter och så får vi se hur långt det räcker, säger han.

När den här intervjun genomförs är Joackim Norberg på Öckerö för att finslipa formen inför Paralympics i Tokyo.

– Det känns overkligt. Det har gått lite upp och ner i anspänning men just nu känner jag mig ganska lugn, säger han inför avresan den 21 augusti.

Joakim Norberg berättar att uppladdningen har varit svår.

– Det har varit en väldigt tuff uppladdning. Jag är förlamad i vänster arm och skjuter med höger arm. För ganska exakt ett år sedan bröt jag högerarmen, precis upp mot armbågsleden. Jag kunde inte hålla i en pistol på hela hösten, på resten av 2020. När jag väl kunde hålla i en pistol igen var det med förändrad armställning.

Han fortsätter:

– Jag har kämpat med armen som successivt blivit bättre men det har också blivit en förändring och jag har inte haft något normalläge i träningen. Det är först de senaste två, tre månaderna som den inte har varit påverkad så mycket.

På sitt första Paralympics, det i Rio de Janeiro 2016, vann han silver i 25 meter pistol.

Vad har du för målsättning i Tokyo?

– Det har varit en tuff uppladdning och inte som jag tänkt mig. Jag är inte där jag önskat att jag var men det rör sig åt rätt håll – men det har också gjort att jag fått ställa om målsättningen.

– Nu har jag egentligen ingen placering- eller resultatmålsättning utan jag jobbar med det jag kan påverka. Jag ska vara närvarande och fokusera på varje enskilt skott som jag skjuter och så får vi se hur långt det räcker.

Vad ser du fram emot mest just nu?

– Det ska bli jättekul att komma iväg till slut. Det är det här man har tränat för i tre, fyra år.


Läs mer om den svenska truppen till Paralympics i Tokyo.

Nyhetsarkiv