mars 17, 2018 - 11:00 f m

Debutantens sköna avslut: “Hade inget att förlora”

Satsade allt i sista åket och avancerade till sjunde plats i den avslutande slalomen. “Jag bombade på ordentligt”, säger Aaron Lindström. 

Efter många bra prestationer men mindre bra resultat fick Aaron Lindström äntligen visa att han hör hemma i den absoluta världstoppen när han körde upp sig till sjunde plats i den avslutande slalomen.

– I och med att det första åket inte riktigt gick som jag ville bestämde jag mig för att bomba på ordentligt. Jag hade ingenting att förlora, säger Aaron Lindström efter sitt sista åk i Sydkorea.

Den unge svensken låg tia efter första åket men kunde alltså köra upp sig till plats sju i andra med ungefär fem sekunder från medaljplats. I och med placeringen uppnådde Aaron sitt topp tio-mål under Paralympics.

– Jag har lärt mig väldigt mycket under de här veckorna. Det är väldigt nyttigt att få känna på den här typen av tävlingar.

Vad krävs för att du ska ta nästa steg? 
– Jag skulle säga att jag behöver tävla mer. Under året har vi tränat väldigt mycket och bara fokuserat på de viktigaste tävlingarna. Nu behöver vi få in mer tävling tror jag.

Hur ser du på Beijing om fyra år? 
– Jag taggar redan, avslutar Lindström leende.

Nyhetsarkiv