Tävlingscyklisten Daniel Strandberg på en landsväg.

augusti 15, 2021 - 7:00 f m

Debutantens dröm slår in redan i år: ”Kom som en chock”

Det stora målet är Paralympics i Paris 2024. Men drömmen om spelen slår in tidigare än så för cyklisten Daniel Strandberg.
– Beskedet kom som en chock måste jag säga.

Den svenska truppen till Tokyo består av fyra cyklister varav tre är debutanter i Paralympics-sammanhang. En av dem är 28-årige Daniel Strandberg från Växjö.

Veckan efter VM i Portugal i mitten av juni ringde förbundskapten Michael Lindgren upp Daniel och berättade att han hade nominerat honom till en plats i den svenska truppen till Paralympics i Tokyo. Kort senare kom beskedet.

– Det var lycka, det var faktiskt nästan så att tårarna kom, säger Daniel Strandberg.

När den här texten publiceras är det mindre än tio dagar kvar till spelen.

– Det känns overkligt. Det är ändå någonting jag har satsat på och drömt om sedan jag började med cykel. Eftersom jag inte hade räknat med det i år känns det extra roligt.

Hur är känslan i kroppen, är det pirrigt?

– Nu känner jag att det börjar dra ihop sig, tankarna springer runt lite i huvudet och det börjar bli lite pirrigt. Jag har kollat på OS på tv och längtat, man känner att det är på gång.

Daniel berättar att uppladdningen inför spelen har gått bra och att han känner sig i form. I helgen vässar han den ytterligare med tävlingar i Kinnekulle Cyclassic och därefter med några hårda träningspass innan avresa.

– Min tränare har lagt upp träningen kanonbra. På SM förra helgen kände jag att kroppen svarade precis som jag ville. Jag har haft lite problem med materialet sedan en vurpa på VM men nu fungerar allting så det faller på plats lagom till att vi åker.

Vad har du för målsättning?

– Det är jättesvårt att sätta några placeringsmål för min satsning har alltid varit mot Paralympics 2024. Min målsättning är att göra mitt livs bästa lopp i Tokyo.

Vad ser du fram emot mest just nu?

– Det jag ser fram emot mest just nu är att vara på plats i Tokyo och känna att jag har landat och kan ladda upp inför tävlingarna.

Daniel gör sin första tävling på Paralympics i Tokyo den 31 augusti.


Läs mer om Daniel och den svenska truppen till Paralympics i Tokyo.

Nyhetsarkiv